Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Michael in Gouda Oost: ‘Waarom ga je dáár wonen?’

Door Kirsten Spooren 12 augustus 2019

Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het weer een verrassing voor ons wanneer we aanbellen bij iemand om binnen te kijken. Dit keer gingen we langs bij Michael in Gouda Oost. Hij woont in een gloednieuwe flat tegenover de Jumbo.

Michael Boot (31) is een interieurjunkie pur sang. Op zijn Instagram-account deelt hij mooie foto’s van zijn appartement aan het Wiardi Beckmanhof. Hier woont hij nu een jaar. “Toen ik hier ging wonen, zeiden vrienden: ‘waarom ga je dáár wonen?!’ Gouda Oost stond lange tijd bekend als een slechte wijk, maar het bevalt me hier heel goed”, vertelt Michael.

Tekst gaat verder onder de video.

Goede gok

“Ik had eerst een huisje in de binnenstad. Dat was flink verpauperd en ik was toe aan iets anders. Ik heb mij toen ingeschreven op Woningnet voor deze woning, maar dacht echt dat ik geen schijn van kans had. Deze flats waren populair en net nieuw.”

‘Ik had de woning alleen nog maar via YouTube gezien’

“Tijdens mijn vakantie op Bali kreeg ik ineens een berichtje dat ik kans maakte op de woning. Ik heb toen best wel een grote gok genomen om het aanbod te accepteren, terwijl ik de woning alleen had gezien via een YouTube filmpje. Ik wist ook niet welk appartement ik zou krijgen. Gelukkig is het een goede gok geweest!”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Hotelchique met een vleugje Bali

Het appartement was nog gloednieuw en Michael had dus een hoop te doen. “Ik wist dat het appartement kaal zou zijn, maar zelfs de muren moesten nog gedaan worden. Ik heb de muren dus moeten laten stucen en dat was een onverwachte kostenpost.”

‘Veel van het interieur komt uit Bali’

Wel een voordeel aan het nieuwe appartement: je kunt alles zelf helemaal bepalen qua inrichting. “Mijn oude woning was vrij landelijk ingericht. Veel Rivièra Maison. Van dat landelijke wilde ik echt af. Voor het nieuwe appartement koos ik voor een ‘hotelchique style’, maar wel met natuurlijke elementen. Veel van het interieur komt uit Bali. Tijdens mijn vakantie wist ik dus al dat ik ging verhuizen en heb ik alvast dingen ingekocht, zoals het beeld met de veren en de kralenmanden.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Alles viel samen

Michael is blij hoe het appartement er uiteindelijk uitziet. “Als je opnieuw moet beginnen is het lastig om je interieur samen te stellen. Ik ben blij hoe het heeft uitgepakt. Ik ben dol op Zara Home en heb ook gebruik gemaakt van Pinterest om een stijl te kunnen bepalen. In winkels heb ik veel foto’s gemaakt, maar koop wel veel online. De schelplampen vind ik echt heel mooi. Deze waren een koopje bij Zara. Normaal waren de lampen best prijzig, maar ik heb ze in de uitverkoop gekocht.”

“Ik vind het hier prima wonen. Het is een fijne buurt en ik woon dicht bij de winkels. Wel ben ik blij dat ik dit appartement heb met een balkon dat niet uitkijkt op de Jumbo. Het is hier namelijk altijd druk en zo heb je toch iets meer privacy.”

Binnenkijken bij….

Woon jij ook in een eigen paleisje en wil je dat graag aan de rest van Gouda laten zien? Laat het ons weten! En heb je hier al binnen gekeken?

Binnenkijken bij Sonny aan de Ronsseweg: ‘De locatie gaf voor mij echt de doorslag’

Lekker binnengluren bij mensen, dat is stiekem wat we het liefst doen. Dit keer namen we een kijkje ...
Hélène van den Dungen

Binnenkijken bij Hélène: ‘Ik ben geen keukenprinses, dus ik hoef geen kookeiland’

De Joubertstraat is een populaire straat in Kort Haarlem. Je vindt er veel jaren '30 huizen, veel gr...
binnenkijken indebuurt

We zijn op zoek naar het mooiste huis van Gouda en jij kunt je NU opgeven

Wij zijn altijd ontzettend nieuwsgierig naar hoe Gouda woont en elke week mogen wij binnenkijken in ...

Binnenkijken bij Stellan aan de Vlamingstraat: ‘Ik was eigenlijk niet van plan om hier te gaan wonen’

We fietsen de Vlamingstraat in en zijn op zoek naar het huisnummer van Stellan Aanhane. We naderen e...

adv.