Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Martha en Melanie: ‘We houden van tweedehandsmeubels en veel planten’

Door Kirsten Spooren 18 maart 2019

Op de hoek van de Nieuwehaven en de Herpstraat staat één van de leukste woningen van de straat. Een statig, maar knus huisje. We konden het natuurlijk niet laten om aan te kloppen voor een kijkje en een kop koffie. 

“Het is echt een héél fijn huis”, vertelt Melanie terwijl we aan de eettafel zitten. Melanie (30) woont hier samen met goede vriendin Martha (27). “Het is zo licht hier en ik hou er echt van om naar buiten te kijken.” Dit stukje Nieuwehaven wordt altijd druk bezocht omdat het grenst aan de Kleiwegstraat, dus er valt genoeg te zien.

Tekst gaat verder onder de tekst.

© indebuurt Gouda
© indebuurt Gouda

Tuin én dakterras

De hoekwoning is niet heel groot, maar het is ruim genoeg voor Martha en Melanie. Ze hebben allebei een eigen slaapkamer en delen een keuken en een knusse woonkamer. Ook niet verkeerd: naast een tuin hebben ze ook een mooi dakterras, met uitzicht op de Vrouwentoren.

‘Het huis is helemaal opgeknapt’

“De eerste keer dat we het huis zagen, hebben we nee gezegd. De woning was vies en vervallen”, vertelt Martha. “Maar toen werd het helemaal opgeknapt en paste het perfect bij ons.”

Tekst gaat verder onder de tekst.

Inrichting

Samenwonen met een vriendin, gaat dat goed? “Het is alsof ik met een zus samenwoon”, zegt Melanie. “Het voelt niet als een huisgenoot. Het is heel waardevol om samen te wonen met een vriendin waar het goed mee klikt. We hebben allebei ook gewoon een eigen leven en vriendinnengroep.”

‘We houden van veel groen in huis’

“Over de inrichting waren we het ook snel eens”, zegt Martha. “We twijfelden eerst over waar we de eettafel zouden neerzetten, omdat hij vrij groot is voor zo’n kleine ruimte. We zitten graag aan een grote tafel met vrienden.”

Tekst gaat verder onder de tekst.

“Verder hebben we wel dezelfde smaak qua inrichting. Veel tweedehands, gecombineerd met veel planten. Dat vinden we allebei wel heel fijn, veel groen in huis”, vult Melanie aan. “Alleen de bank hebben we nieuw gekocht.”

Gezellige straat

De dames zijn ook erg blij met de straat waar ze wonen. “Toen we hier net kwamen wonen werden we al meteen hartelijk begroet door de buren. Ze boden zelfs aan om te helpen met verhuizen. We voelden ons dus meteen welkom”, vertelt Martha.

“We houden ook allebei van gezelligheid en lekkere koffie”, vertelt Melanie. “We vinden het leuk om mensen te ontvangen en een praatje te maken.”

© Beeld & Schoon

Binnenkijken bij….

Woon jij ook in een eigen paleisje en wil je dat graag aan de rest van Gouda laten zien? Laat het ons weten! En heb je hier al binnen gekeken?

Binnenkijken bij Femke in een oud koetshuis: ‘Voel je dat het huis scheef loopt?’

Aan het Jaagpad staan een aantal hele mooie woningen, maar de woning van Femke valt extra op. De gro...
ambachtsschool gouda

Binnenkijken bij Mariëlla in de oude Ambachtsschool: ‘Dat het appartement zó licht is, vind ik heel fijn’

In de hal voelt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De brede trappen naar de oude klaslokalen, het ...

adv.