Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Marcel en Sylvia: ‘We hebben eerst in een caravan naast het huis gewoond’

Door Kirsten Spooren 20 mei 2019

“Zijn jullie van het programma ‘Help, mijn man is klusser’?” grapt Marcel wanneer we bij de woning aankomen. Zijn handen zitten onder de aarde, want hij was bezig in de tuin. Naast hun huis aan de Achterwillenseweg wordt gebouwd en ook Sylvia en Marcel zijn nog niet klaar met hun droomwoning.

“Kom binnen”, zegt Sylvia vrolijk. Het valt ons meteen op dat er nog geen vloer in de woning ligt. “We zijn nog niet helemaal klaar met de verbouwing”, legt ze uit. “De vloer van Belgisch hardsteen moet nog gelegd worden.”

Tekst gaat verder onder de foto.

© indebuurt Gouda

Spookhuis

Marcel en Sylvia hebben het huis ruim twee jaar geleden gekocht. “Het was echt een bouwval”, vertelt Marcel. “Het kleine arbeidershuisje stamt uit 1956, maar was helemaal verwaarloos. De tuin was verwilderd, het leek net een oerwoud. Het enige van waarde in het huis was de oude kachel.” Sylvia: “Onze kinderen noemde het een spookhuis. Overal hing spinnenrag.”

‘Voor deze prijs kon ik hem echt niet laten schieten’

Marcel keek daar doorheen en zag direct hun droomhuis voor zich. “De uitdaging trok heel erg”, legt Marcel uit. “Vrij wonen in de stad op deze fantastische plek. En voor deze prijs kon ik hem echt niet laten schieten.”

Bouwval gezocht

Voor Marcel was het ook meer dan alleen een kluswoning. “Ik zie het als mijn therapie”, vertelt hij, zichtbaar geëmotioneerd. “Ik heb veel meegemaakt in het verleden en dit is mijn afleiding. Daarom heb ik bijna alles zelf gedaan, met hulp van vrienden.” Sylvia knikt. “Dat is ook één van de redenen dat we het gekocht hebben.”

De woning aan de Achterwillenseweg bleek perfect te zijn. “We hebben de boel helemaal gestript en opnieuw opgebouwd”, vertelt Sylvia. “Ook hebben we een deel aangebouwd, zodat de woonkamer groter werd en we een extra slaapkamer hebben.”

Op de camping

Die extra ruimte was nodig ook. Sylvia en Marcel hebben namelijk drie kinderen: Demi (21), Lars (19) en Wessel (15). Daarnaast hebben ze nog twee honden en twee katten. De kinderen hebben ieder een eigen kamer en pa & ma slapen in de ruimte beneden.

“We hebben de bovenverdieping eerst aangepakt, zodat de kinderen daar konden slapen”, zegt Sylvia. “Wij hebben een tijdje in een caravan naast ons huis gewoond, omdat we moesten wachten tot de uitbouw af was. Dat was eigenlijk heel leuk, want het was net alsof we op de camping stonden. Buren en vrienden kwamen geregeld langs voor een kopje koffie.”

‘Door het gewicht van de sneeuw stortte de voortent in’

“Het had inderdaad wel iets. Tot we er echt uit moesten. Ik weet het nog goed”, vertelt Marcel. “Het was een zondagmiddag en het had onwijs hard gesneeuwd. De voortent stortte toen in door het gewicht van de sneeuw. We konden niet meer in de caravan blijven en zijn dus naar binnen verhuisd.” Sylvia: “De uitbouw had alleen nog geen ramen. We hebben toen hard plastic voor de gaten geplakt.”

Laatste loodjes

De vloer moet nog gelegd worden, de tuin is nog niet helemaal af en hier en daar moet nog geschilderd worden. “Ik denk nog een jaartje”, legt Marcel uit. “De mooie, nieuwe meubels staan in opslag en ik heb ook nieuwe eetkamerstoelen gekocht. De eetkamertafel staat er wel al”, zegt Sylvia.

“Hier zitten we ook het liefst. We hebben een prachtig uitzicht met alleen een fietspad voor onze deur”, zegt ze. Marcel: “Het is ons kleine paradijsje. Het is heel rustig en landelijk wonen hier.”

Wanneer Marcel en Sylvia klaar zijn met de verbouwing komen we graag nog eens terug voor een update!

Binnenkijken bij….

Woon jij ook in een eigen paleisje en wil je dat graag aan de rest van Gouda laten zien? Laat het ons weten! En heb je hier al binnen gekeken?

bodegraafsestraatweg

Binnenkijken bij Marleen: ‘We houden van de jaren dertig details van dit huis’

Aan de Bodegraafsestraatweg vind je prachtige huizen. Van grote villa's tot knusse jaren dertig woni...
Binnenkijken bij Anne-Karin

Binnenkijken bij Anne-Karin: ‘We dachten dat we een prima huis hadden gekocht’

Elke week mogen wij binnenkijken bij de mooiste, leukste en meest bijzondere huizen van Gouda. Deze ...
binnenkijken indebuurt

We zijn op zoek naar het mooiste huis van Gouda en jij kunt je NU opgeven

Wij zijn altijd ontzettend nieuwsgierig naar hoe Gouda woont en elke week mogen wij binnenkijken in ...

adv.