Binnenkijken bij Manon en David aan de Thorbeckelaan: ‘Ik vind het leuk als spullen een verhaal hebben’

David en Manon © Anne-Wil Rozendaal

Manon Ubink (26) en David Renes (27) hebben elkaar ontmoet op de middelbare school en sindsdien zijn ze onafscheidelijk van elkaar. Sinds twee jaar woont het Goudse stel samen in een zonnige woning aan de Thorbeckelaan.  

Voordat David en Manon het huis kochten, kwamen ze al regelmatig in hun toekomstige woning. “Mijn broer en schoonzus woonden eerst in dit huis”, vertelt Manon. In 2020 kochten ze het huis van hen over en maakten er hun eigen huis van. “Het is hetzelfde huis maar het ziet er weer heel anders uit dan toen mijn broer en schoonzus er woonden”, zegt Manon. 

Een beetje van beide

Het interieur van David en Manon is licht en het straalt rust uit. Een combinatie van industriële- en rotanmeubelen geven het zitgedeelte een gezellige uitstraling. “David houdt van industriële meubelen”, vertelt Manon. De smaak van Manon komt terug in de rotan spullen en in de klassieke houten kast die zij jaren geleden op Marktplaats tegenkwam. “Er zat nog een extra gedeelte bovenop de kast maar dat was te groot”, vertelt ze. Veel van de items in het interieur zijn afkomstig van de kringloop of Marktplaats. “Ik vind het leuk dat spullen van de kringloop een verhaal hebben”, zegt Manon. De meeste tweedehands spullen zijn van de zolderkamer van Manon meeverhuisd naar de Thorbeckelaan.

Lees verder onder de foto’s >

Ruimte creëren  

De knusse slaapkamer van David en Manon is creatief ingericht zodat de kamer ondanks de beperkte ruimte voldoet aan al hun eisen. “De kamer is te smal om naast het bed nachtkastjes kwijt te kunnen”, vertelt Manon. Door het bed een stukje van de muur af te trekken is er achter het hoofdbord ruimte vrijgekomen voor een aantal plankjes. “Het is niet groot maar zo kunnen we toch onze spullen kwijt en rondom het bed lopen”. 

Soms gaan planten dood, dat hoort erbij

Tropische kas(t)plantjes

Het huis van David en Manon kleurt groen door de hoeveelheid planten. De planten variëren van kolossale kamerplanten tot jonge, kleine stekjes. In de hoek van de kamer prijkt een glazenkast met warmtelamp, temperatuurmeter en ventilatoren. “Dat is een kast van de Ikea waar ik kleine stekjes en tropische planten heb staan”, vertelt Manon. Sommige planten hebben een lange reis afgelegd voordat ze bij David en Manon in de kast stonden. De meeste plantjes in de kast zijn zeldzamer dan een gemiddelde kamerplant en hebben daarom ook wat extra zorg nodig. “Op deze plantjes ben ik wel zuinig”, zegt Manon.

Lees verder onder de foto’s >

Sfeer in huis

De voorliefde voor planten is Manon met de paplepel ingegoten. “Mijn moeder houdt ook van plantjes”, vertelt Manon. Toen ze nog bij haar ouders woonde kocht Manon via marktplaats een doos vol met stekjes. Al deze stekjes kregen een plekje op haar slaapkamer en zijn met haar meegegaan toen ze ging samenwonen met David. Manon zorgt goed voor haar planten maar is ook realistisch. “Soms hebben planten bruine blaadjes of gaan ze dood, dat hoort erbij”, zegt ze. “Ik heb ook wel eens ziektes in mijn planten. Dat is natuurlijk jammer maar dat kun je niet altijd voorkomen”. Voor David zijn de planten soms een beetje too much. Gelukkig ziet hij ook de voordelen ervan. “Laatst moesten we even de planten weghalen en toen zag ik wel hoeveel sfeer ze brengen in huis”, vertelt David. “Alleen al die kleine plantjes en bakjes hoeven niet zo voor mij”.

Gamen en fotograferen

Naast de liefde voor planten hebben Manon en David nog meer hobby’s die terug te vinden zijn in de woning van het stel. “David houdt van gamen en daar is natuurlijk ook ruimte voor in het interieur”, vertelt Manon wijzend op de gamefiguren in de vitrinekast. “Hij heeft ook de televisie uitgezocht”, zegt Manon lachend. Naast de verzameling van David prijkt er ook een breed scala aan camera’s in de vitrinekast. “Ik houd van fotograferen”, legt Manon uit. “Een van de camera’s is zelfs nog van de ouders van mijn oma geweest”.

Mogen wij bij jou binnenkijken?

Jouw beurt! Wil jij laten zien hoe tof jouw woning eruitziet? Stuur een mail naar [email protected]. Misschien woon je wel in een hip appartement in de Binnenstad of heb je een leuke woning in Bloemendaal. Of je in een studentenkamer of stadsvilla woont; over iedere woning is wel iets te vertellen.

Deze Gouwenaars gingen je voor:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Bas en Anne aan de Lage Gouwe: ‘Er is twaalf jaar geklust’”

Binnenkijken bij Bas en Anne aan de Lage Gouwe: ‘Er is twaalf jaar geklust’

Ga naar “Binnenkijken bij de Vier Gekroonden aan de Naaierstraat”

Binnenkijken bij de Vier Gekroonden aan de Naaierstraat

Ga naar “Binnenkijken bij Hetty en Wim aan de Jozefhof: ‘Ik ben op deze plek geopereerd’”

Binnenkijken bij Hetty en Wim aan de Jozefhof: ‘Ik ben op deze plek geopereerd’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Naar de film én patat voor 9,50 euro”

Naar de film én patat voor 9,50 euro

 • Pomms’
 • Geldig t/m 31 december 2030
Cenima Gouda favorieten Gouda
Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “10-rittenkaart Cinema Gouda”

10-rittenkaart Cinema Gouda

 • Cinema Gouda
 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022

Vacatures

Ga naar “Technisch Beheerder”

Technisch Beheerder

 • Museum Gouda
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief medewerker kwaliteit”

Administratief medewerker kwaliteit

 • Randstad
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement”

Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement

 • T/m 31 dec
Ga naar “Gouda bij Kaarslicht / Kaarsjesavond”

Gouda bij Kaarslicht / Kaarsjesavond

 • De Markt
 • 16 december 2022
Ga naar “Sfeervolle Winterfair in de Goudse Sint-Jan”

Sfeervolle Winterfair in de Goudse Sint-Jan

 • Sint Janskerk van Gouda
 • 16 december 2022
Ga naar “Warme Winter Markt | GOUDasfalt”

Warme Winter Markt | GOUDasfalt

 • GOUDasfalt
 • 10 december 2022
Ga naar “Goudse WinterMarckt”

Goudse WinterMarckt

 • De Markt
 • 11 december 2022