Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Lisanne en Sander: ‘De woning was erg gedateerd en we hebben flink moeten verbouwen’

Door Kirsten Spooren 20 juli 2020

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het weer een verrassing voor ons wanneer we aanbellen bij iemand om binnen te kijken. Deze week zijn we op bezoek bij Lisanne van den Berg (26) en Sander Schaeffer (27) in Bloemendaal. “De woning was erg verouderd toen we het kochten”, vertelt Sander. “We hebben dus veel moeten verbouwen.”

Sander en Lisanne hebben een paleisje aan de Plataanstraat in Gouda, maar daar hebben ze wel veel voor moeten doen. De twee wonen nu anderhalf jaar in de straat en hebben een half jaar verbouwd. “De woning is gebouwd in 1970 en eigenlijk is er nooit meer wat aan gedaan”, zegt Sander. “Het was echt een seniorenwoning en nog net geen bouwval.”

(Tekst gaat verder onder de video)

 

Huizengekte

Het stel kwam eigenlijk per toeval terecht in Gouda. “Ik kom uit Haastrecht en Sander uit Papendrecht”, legt Lisanne uit. “Ik wilde graag in de buurt van mijn ouders blijven wonen.” Sander: “En ik wilde haar wel iets verder weg hebben van haar ouders. Grapje natuurlijk, maar Haastrecht is wel echt een dorp en ik wilde liever in een iets grotere stad wonen. Qua locatie is Gouda ook beter.”

Toch was het niet zo eenvoudig om hier iets te vinden. “Het was echt lastig, met de huizengekte van nu. Woningen waren of al verkocht, of overboden. We hadden veel geluk dat we deze woning vrij snel op Funda zagen. Hij was net terug in de verkoop en we waren de eerste en enige koper. Er moest wel veel gebeuren aan het huis”, vertelt Sander.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Verbouwing van de woning
Verbouwing van de woning
Verbouwing van de woning

Handige Harry

Gelukkig is de vader van Lisanne erg handig. “Anders hadden we het echt niet gekund. Vooral het vernieuwen was lastig. Alle leidingen, kozijnen en dertig stopcontacten moesten vervangen worden. We hebben ook heel wat muren gesloopt om het huis eigentijdser te maken”, zegt Sander.

Het inrichten van de woning ging het stel makkelijker af. “Dat was wel verrassend, want Sander houdt meer van modern, strak en metaal. Ik ben meer van kleur en warme elementen. We zijn nog wel in overleg of er een kleur op de muur komt, maar het is lastig kiezen. De bank is vrij dominant qua kleur. Sander vond hem op het begin ook niet mooi en vooral te hard.” Sander: “Ik ben er nu aan gewend, maar zij pikt altijd de hoek in.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

© indebuurt Gouda
© indebuurt Gouda
© indebuurt Gouda

Visgraat

Lisanne en Sander hebben veel inspiratie opgedaan via Pinterest, maar zijn ook veel winkels langsgegaan. “Het is vooral veel communiceren en je niet laten ophaasten. Gelukkig wisten we precies wat we wilden. De eettafel hebben we als eerste gekocht. We zagen hem in de winkel en liepen er meteen naartoe. Eigenlijk wilden we een visgraatvloer, maar nu hebben we een tafel met visgraatmotief”, zegt Sander.

De twee waren het niet óveral over eens. “Ik vond de tv-kast echt verschrikkelijk”, vertelt Lisanne. “We wilden geen dressoir, maar we wilden ook niet dat je de draden kon zien van de tv en speakers. Uiteindelijk heeft mijn vader de tv-kast gebouwd waardoor we alles mooi hebben kunnen wegwerken. Ik vond het niet de mooiste oplossing, maar nu er planten op staan, vind ik het wel oké.” Sander lacht: “En het maakt het voor mij moeilijker om er een grotere tv te plaatsen.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

© indebuurt Gouda
© indebuurt Gouda

Planten, planten en nog meer planten

Het huis van Lisanne en Sander valt vooral op door de hoeveelheid planten. “Ik had thuis bij mijn ouders altijd al planten”, zegt Lisanne, die regelmatig mooie foto’s van haar planten deelt op Instagram. “Ik werk in een tuincentrum, dus als ik iets zie, neem ik het mee. Planten geven meer warmte en kleur aan het huis.”

Of Lisanne en Sander in de nabije toekomst gaan verhuizen? “We zijn erg blij met waar we zitten. We hebben alles in de buurt, een gezellige straat en iedereen is vriendelijk. Wat wil je nog meer?”

Wil je meer zien van de woning van Sander en Lisanne? Bekijk meer foto’s in de galerij hieronder:

©indebuurt Gouda

Binnenkijken bij….

Woon jij ook in een eigen paleisje en wil je dat graag aan de rest van Gouda laten zien? Laat het ons weten! En heb je al binnen gekeken bij deze woningen?

Binnenkijken bij Mariska in Moordrecht: ‘Als de basis wit is, kun je veel kanten op’

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ gaan wij wekelijks op pad en kijken wij binnen bij Goudse wonin...
judith en jeroen

Binnenkijken bij Judith en Jeroen: ‘Deze jaren ’30 woning heeft alles wat we wilden’

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ gaan wij wekelijks op pad en kijken wij binnen bij Goudse wonin...

Gezocht: woningen voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’

Wij zijn altijd ontzettend nieuwsgierig naar hoe Gouda woont en elke week mogen wij binnenkijken in ...

adv.