Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Kirsten en Philip: “We knappen een oude boerderij aan de Goudseweg op”

Door Kirsten Spooren 4 november 2019

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het weer een verrassing voor ons wanneer we aanbellen bij iemand om binnen te kijken. Vandaag nemen we een kijkje bij de boerderij van Kirsten Jansen (34) en Philip Steenland (34) aan de Goudseweg. “We zijn echt voor de plek gevallen”, vertelt Kirsten. 

De zon gaat al bijna onder wanneer we aankomen bij de boerderij. Voor ons zien we een mooi schouwspel van zonnestralen, weilanden én een prachtige oude boerderij uit omstreeks 1900. Kirsten en Philip zijn hier hard aan het klussen en ook de kinderen Thijmen (3) en Noor (1) rennen rond op het terrein. “We hebben sinds begin oktober de sleutel”, vertelt Kirsten. “We wonen er nog niet, want de boerderij moet geheel opgeknapt worden.”

Tekst gaat verder onder de video.

Vervallen boerderij

De boerderij is behoorlijk vervallen en Philip en Kirsten hebben dus een flinke verbouwing voor de boeg. “We hopen alles binnen twee jaar af te hebben”, vertelt Philip. “We wonen nu nog in de binnenstad, maar we moeten in februari ons huis uit. Voor die tijd moeten we een deel van de boerderij bewoonbaar hebben gemaakt. We knappen daarom eerst het voorhuis op, zodat we daar kunnen gaan wonen. Daarna gaan we aan de slag met het achterhuis.”

‘In ons huidige huis komen de muren echt op me af’

Wanneer we de boerderij bekijken, schrikken we van de hoeveelheid werk. “We hebben wel een risico genomen. Wij schrokken ook van de hoeveelheid werk, maar we bleven terugkomen naar deze plek. Uiteindelijk hebben we toch besloten om het risico te nemen.” Kirsten: “We waren al langer op zoek naar een plek zoals dit. We willen meer buiten leven, met meer land voor de kinderen. In ons huidige huis komen de muren echt op me af.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

v.l.n.r. Philip, Noor, Kirsten en Thijmen © indebuurt Gouda

Plannen

Het voorhuis werd al bewoond door de vorige eigenaren, maar het achterhuis is een puinhoop. Vervallen, stoffig en er groeien zelfs planten naar binnen. “We hebben samen met een architect schetsen gemaakt van het huis. Deze plannen moesten worden goedgekeurd door de gemeente, aangezien het een gemeentelijk monument is. De verbouwing doen we zelf, maar wel met hulp van een aannemer”, vertelt Philip.

“Er is veel te doen. Het hele dak moet vervangen worden en de bijgebouwen gaan voor een groot deel weg, want daar willen we de tuin hebben. Verder willen we een deel van de muur in het achterhuis vervangen voor een glazen wand, want daar heb je het mooiste uitzicht.”

Tekst gaat verder onder de schetsen.

Uitzicht op de weilanden

“Uiteindelijk moet in het achterhuis onze woonkamer en keuken komen, met uitzicht op de weilanden. Boven komen de slaapkamers en wanneer het achterhuis klaar is, gaan we het voorhuis verder aanpassen. Voor nu plaatsen we in het voorhuis een goedkope keuken die we via Marktplaats hebben gevonden, zodat we daar kunnen wonen tot het achterhuis klaar is”, vertelt Kirsten.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Geen tienjarenplan

Het klinkt als een hoop werk, maar Kirsten en Philip hopen de verbouwing wel snel af te hebben. “We willen dat de kinderen hier opgroeien, dus het kan geen tienjarenplan worden. We hebben nog niet veel kunnen doen, omdat de plannen eerst goedgekeurd moesten worden”, vertelt Philip. “Qua stijl willen we een industriële uitstraling, met natuurlijke materialen. Niet te veel beton, maar juist een robust karakter”, zegt Kirsten.

Voor Kirsten en Philip er kunnen wonen, moet er dus nog een hoop gebeuren. Zij houden indebuurt op de hoogte van de verbouwing en wanneer het af is, gaan we nog een keer bij ze op bezoek. Blijf indebuurt in de gaten houden voor een update!

Deel van het voorhuis
Deel van het voorhuis
Het voorhuis boven
Het voorhuis boven
De nieuwe oude keuken voor in het voorhuis

Binnenkijken bij….

Woon jij ook in een eigen paleisje en wil je dat graag aan de rest van Gouda laten zien? Laat het ons weten! En heb je al binnen gekeken bij deze woningen?

Binnenkijken bij Betty en Henk in Korte Akkeren: ‘Ik ben gek op spullen. Helemaal gek’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...

Binnenkijken bij Lizette: ‘Ik geef iedereen graag te drinken, maar mijn planten liever niet’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...

Binnenkijken bij Raymond en Anouk: ‘We doen veel interieurinspiratie op bij restaurants’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...

adv.