Binnenkijken bij Josefien en Danny aan De Clerstraat: ‘Hij vroeg mij ten huwelijk toen we de sleutel kregen’

Foto aangeleverd door Danny en Josefien

Het vinden van je droomhuis kan een flinke uitdaging zijn tegenwoordig. Toch was het voor Josefien Laban-Nobel (31) en Danny Laban (32) geen probleem om hun droomhuis te bemachtigen. Zij wisten een levensloopbestendige woning uit de jaren 90 om te toveren tot een prachtige woning met een uniek en eclectische interieur. 

Sinds een jaar wonen Josefien en Danny met veel plezier in hun vanbinnen gerenoveerde woning in de wijk Goverwelle. Danny is opgegroeid in Bodegraven en Josefien heeft haar familie in Wijk bij Duurstede achtergelaten om zich samen met Danny in Gouda te settelen.

Toen het stel de woning ging bezichtigen, waren ze meteen enthousiast over de ruimtes. Ondanks de enigszins gedateerde inrichting was de woning duidelijk met veel liefde bewoond en erg goed onderhouden door de vorige bewoners. “De rust in de woning en de straat sprak ons erg aan. Het huis voelde goed”.

Een sleutel én een ring 

Nadat Danny en Josefien het huis hadden gekocht, werd hun geduld nog flink op de proef gesteld. Met de oude eigenaren was afgesproken dat de sleuteloverdracht pas negen maanden later zou plaatsvinden. Toen de dag daar eindelijk was werd Josefien verrast met meer dan alleen een sleutel. “Danny heeft mij over de drempel getild en ging totaal onverwacht op zijn knieën en vroeg mij ten huwelijk”, vertelt ze enthousiast.

Lang heeft Josefien niet van haar ring kunnen genieten. “De ring is tussen de bank gegleden. Mijn moeder en ik hebben de hele bank opengehaald, maar we hebben de ring niet gevonden”. Ondanks de verdwijning van de ring, kan ze Danny inmiddels toch met trots haar man noemen. 

Metamorfose 

Om het huis volledig naar hun eigen smaak te maken, hebben Danny en Josefien flink moeten verbouwen. In tegenstelling tot vele anderen kozen Danny en Josefien ervoor de open benedenverdieping op te splitsen in twee ruimtes. De ruimtes worden gescheiden door twee glazen deuren. “Het creëren van twee ruimtes geeft rust en is ook mega praktisch”. Zo kan de van origine verloskundige Josefien gebruikmaken van de leefkeuken en achterkamer als zij aan het werk ik als geboortetraumatherapeut. “Ik heb een praktijk voor zwangeren en vrouwen die kampen met een geboortetrauma”, vertelt ze. Ook als Josefien niet aan het werk is, komen de deuren van pas. “Soms is het fijn om samen beneden te zijn, maar wel allebei je eigen ding te doen. Door de glazen deuren creëer je in no time twee ruimtes”.

De kleur van de muur heeft nog wel wat voeten in de aarde gehad voordat dit volledig naar wens was. “Deze muur is wel vijf keer geverfd door ons. Wij zeggen altijd dat de woonkamer voor al de lagen verf nog groter was”, zegt Josefien.

Tekst gaat verder onder de foto.

Zitkamer van Danny en Josefien © Anne-Wil Rozendaal

Ook de bovenverdieping is volledig omgegooid door Josefien en Danny. “De indeling was voor ons niet logisch. Er was een hele grote slaapkamer die je toch niet helemaal gebruikt”, vertelt Josefien. Inmiddels is de bovenverdieping een slaapkamer rijker. “Ik wilde heel graag een logeerkamer waar onze gasten zich in een hotel zouden wanen”.

Omdat de familie van Josefien niet in de buurt woont, hebben ze regelmatig familie te logeren. Ook de badkamer is volledig vernieuwd door het stel. “De kranen wilde ik graag goud en in oude Engelse stijl”, zegt Josefien. Danny had hier andere ideeën over waardoor het stel heeft gekozen voor de gulden middenweg. Dit heeft geresulteerd in strakke kranen van onbewerkte messing.

Persoonlijke touch 

Het inrichten van het huis is een grote passie van Josefien. Het combineren van oude en nieuwe spullen spreekt haar erg aan. “Ik vind het heel leuk als spullen een verhaal hebben. Ik heb bijvoorbeeld een lamp staan die mijn vader heeft gekocht toen hij op zijn negentiende op kamers ging in Amsterdam”, vertelt ze.

Dat familie belangrijk is voor het koppel is wel duidelijk. Een aantal van de schilderijen aan de muur zijn geschilderd door de zus van Josefien. De plantjes worden voorzien van water uit de oude waterkan van oma en op de platenspeler worden platen gedraaid uit de jaren 30 en 40 die ze hebben gekregen van familie. De foto’s in het raamkozijn van de ouders en grootouders van het stel trekken ook de aandacht. “Ik vind het mooi om onze familie hier te hebben staan en het is leuk om te zien dat onze familie elke keer als ze er zijn de foto’s even bekijken”, zegt Josefien. 

Tekst gaat verder onder de foto.

De familie heeft een mooi plekje in huis © Anne-Wil Rozendaal

Koffie en thee

In de keuken prijkt een imposant kookeiland. “Het is echt een bakbeest van een keuken”, lacht Josefien. “We houden heel erg van koken en vinden het heel leuk om etentjes te geven voor vrienden en familie”. Dat het koppel overtuigd was toen zij de keuken kochten is wel duidelijk. “We hadden de keuken al uitgezocht voordat de koop van het huis helemaal rond was”.

Met trots laat Josefien haar theelade zien. In iedere stad waar ze komt neemt ze thee mee voor in haar theelade. Het idee van een theelade kreeg ze door goede vrienden uit Amerika. Voor allebei was een koffie en theecorner in de keuken een grote wens. Het stel drinkt graag goede koffie en vindt een beetje luxe hierin een cadeautje.

In het afgelopen jaar heeft het huis van Josefien en Danny een metamorfose ondergaan. Het enige wat nog gedaan moet worden zijn de voor- en achtertuin. “We hebben allebei niet zulke groene vingers, maar we hebben wel mooie plannen voor tuin”, besluit Josefien. 

We keken bij meer Gouwenaars binnen:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Martina en Karim aan de Bosweg: ‘Planten zijn soms net mensen’ ”

Binnenkijken bij Martina en Karim aan de Bosweg: ‘Planten zijn soms net mensen’ 

Ga naar “Binnenkijken bij Tania Kross: Goudse woning operazanger staat te koop”

Binnenkijken bij Tania Kross: Goudse woning operazanger staat te koop

Ga naar “Binnenkijken bij Geert en Simone aan de Prins Hendrikstraat: ‘Er is hier altijd leven op straat’ ”

Binnenkijken bij Geert en Simone aan de Prins Hendrikstraat: ‘Er is hier altijd leven op straat’ 

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “Hotelovernachting p.p.p.n. € 12,99”

Hotelovernachting p.p.p.n. € 12,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Vans sneakers € 45,00”

Vans sneakers € 45,00

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “alle damesmode 2+1 gratis € 15,00”

alle damesmode 2+1 gratis € 15,00

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Eastpak tas € 24,99”

Eastpak tas € 24,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Ervaren Sales Consultant”

Ervaren Sales Consultant

 • Lucom Benelux
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Junior Stylist BBL”

Junior Stylist BBL

 • Cosmo Gouda
 • Parttime
Cosmo Gouda vacature hairstylistCosmo Gouda vacature hairstylist

Topper

Ga naar “Stagecoach”

Stagecoach

 • WelThuis
 • Parttime
Ga naar “Medewerker financiële administratie”

Medewerker financiële administratie

 • WelThuis
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Uitvoerder Mutatie Onderhoud Onderhoud | Huurwoningen | 3.000 – 4.500”

Uitvoerder Mutatie Onderhoud Onderhoud | Huurwoningen | 3.000 – 4.500

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Houtmansplantsoen Concerten”

Houtmansplantsoen Concerten

 • Van 26 jun t/m 28 aug
Ga naar “Gouda Open Air”

Gouda Open Air

 • MASS Events
 • Van 30 jun t/m 10 jul
Ga naar “Beleef Gouda op grote hoogte”

Beleef Gouda op grote hoogte

 • Sint Janskerk van Gouda
 • Van 14 apr t/m 17 sep
Ga naar “Expo Gouda Maakt”

Expo Gouda Maakt

 • Van 6 apr t/m 25 sep