Binnenkijken bij Geert en Simone aan de Prins Hendrikstraat: ‘Er is hier altijd leven op straat’ 

Geert, Simone en Luci © Anne-Wil Rozendaal

Zes jaar geleden kochten Simone de Busschere-Romers (26) en Geert Romers (31) het huis aan de Prins Hendrikstraat. Een mooi huis om samen in te starten en om na verloop van tijd te verruilen voor een groter huis. Althans, dat was het plan. De stijgende huizenprijzen gooiden roet in het eten. Ze besloten om het huis te verbouwen en er voorlopig zelf te blijven wonen samen met hun katten Luci(fer) en Skibbo. 

Het begon allemaal met het vervangen van de deuren in het huis. “We hadden van die zware brandwerende deuren en die vond ik echt niet mooi”, vertelt Simone. Toen alle ruimtes voorzien waren van splinternieuwe deuren, kon de rest van het huis niet achterblijven. Het hele huis heeft een metamorfose ondergaan, waaronder ook de badkamer. Tijdens de verbouwing bleek dat er in de badkamer twee lagen met tegels op de muur zaten. “Onze badkamer is nu groter dan de oude badkamer”, zegt Geert lachend.  

Kerst zonder keuken 

Zoals bijna iedere verbouwing, ging ook de verbouwing van Geert en Simone niet helemaal zonder slag of stoot. Een typefoutje van het keukenbedrijf zorgde ervoor dat de levering van de keuken een jaar later zou plaatsvinden dan was afgesproken. “Onze oude keuken was er toen al helemaal uit gesloopt”, vertelt Geert. Met behulp van hun aannemer krijgen ze het voor elkaar dat er in korte tijd een noodkeuken wordt geplaatst door het bedrijf. “We wilden met de feestdagen niet zonder keuken zitten”. Uiteindelijk konden Simone en Geert aan het begin van dit jaar toch nog hun nieuwe keuken in ontvangst nemen.  

De tegels in de keuken zijn een echte eyecatcher. Boven de matzwarte keuken schitteren de gouden tegeltjes je tegemoet. “Afhankelijk van de lichtval is de kleur van de tegels iedere keer weer anders. ’s Avonds is het zelfs bijna geel ”, vertelt Simone.  

Tekst gaat verder na de foto.

Het gouden pronkstuk © Anne-Wil Rozendaal

Smaken verschillen 

De smaken van Geert en Simone lopen erg uiteen. Geert houdt van kleur en oude spullen. “Ik vind dat spullen niet bij elkaar hoeven te passen”, zegt hij. “Als je hele interieur groen is en je bent die kleur zat, dan moet meteen alles weg”. Simone denkt daar anders over. “Ik vind het juist mooi als dingen bij elkaar passen”, zegt ze. Ondanks dat de stijl van Simone duidelijk zichtbaar is in het huis, is ook Geert zijn smaak vertegenwoordigd in het interieur.  

Het meest opvallende is de verzameling van kleur op de kast in de woonkamer. In het midden prijkt een kleurrijk kunstwerk van de Goudse kunstenaar Arie J. Bouter. “Die heb ik gekocht van mijn eerste verdiende geld als ZZP’er”, vertelt Geert. “Ik wilde er graag iets memorabels van kopen”. Het schilderij met hetzelfde kleurenpalet als het kunstwerk heeft Simone op de kop getikt bij de kringloop. “Ik heb er een andere lijst om gedaan en die in dezelfde kleur geverfd als de muur, zodat het bij de rest van het interieur past”, vertelt ze. 

Tekst gaat verder na de foto.

Kleurrijke kunst in de woonkamer © Anne-Wil Rozendaal

Ook het balkon van Geert en Simone is met liefde ingericht. “Aan het einde van het seizoen gaan alle plantjes altijd dood dus we kopen ieder jaar opnieuw planten voor het balkon”, vertelt Simone. Omdat het koppel op de bovenste verdieping woont, kunnen ze zonder zorgen de kachel of BBQ aansteken. In de zomer zitten ze dan ook vaak buiten en kunnen ze genieten van de zon en de gezellige drukte in de wijk. “Er is hier altijd leven op straat”, zegt Simone. 

Het leven na de verbouwing 

In de toekomst wil het stel hun huis gaan verhuren. “Je kan je afvragen waarom we dan zoveel verbouwen, maar we willen zelf ook graag van dit huis genieten, zolang we er nog wonen”, legt Simone uit. Tot grote opluchting van Geert is de verbouwing inmiddels achter de rug. “Ik ben er wel klaar mee nu”, zegt hij lachend. Het stel kan nu volop gaan genieten van hun prachtige woning en de mooie reisplannen die zij hebben voor de komende tijd. “We zijn nu nog flexibel en jong, dus we willen daar gebruik van maken en mooie reizen maken”, besluit Simone.

Tekst gaat verder na de foto’s.

Mogen wij bij jou binnenkijken? 

Woon jij ook in Gouda en wil je graag jouw huis en verhaal met ons delen? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnenkijken! Mail naar [email protected] en we komen bij je langs.

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Martina en Karim aan de Bosweg: ‘Planten zijn soms net mensen’ ”

Binnenkijken bij Martina en Karim aan de Bosweg: ‘Planten zijn soms net mensen’ 

Ga naar “Binnenkijken bij Tania Kross: Goudse woning operazanger staat te koop”

Binnenkijken bij Tania Kross: Goudse woning operazanger staat te koop

Ga naar “Binnenkijken bij Josefien en Danny aan De Clerstraat: ‘Hij vroeg mij ten huwelijk toen we de sleutel kregen’”

Binnenkijken bij Josefien en Danny aan De Clerstraat: ‘Hij vroeg mij ten huwelijk toen we de sleutel kregen’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “Vans sneakers € 45,00”

Vans sneakers € 45,00

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Eastpak tas € 24,99”

Eastpak tas € 24,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Jurk € 17,99”

Jurk € 17,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Acrylverfmarkers € 2,99”

Acrylverfmarkers € 2,99

 • Geldig t/m 5 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Ervaren Sales Consultant”

Ervaren Sales Consultant

 • Lucom Benelux
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Stagecoach”

Stagecoach

 • WelThuis
 • Parttime
Ga naar “Medewerker financiële administratie”

Medewerker financiële administratie

 • WelThuis
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Uitvoerder Mutatie Onderhoud Onderhoud | Huurwoningen | 3.000 – 4.500”

Uitvoerder Mutatie Onderhoud Onderhoud | Huurwoningen | 3.000 – 4.500

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • IQ Select
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Houtmansplantsoen Concerten”

Houtmansplantsoen Concerten

 • Van 26 jun t/m 28 aug
Ga naar “Gouda Open Air”

Gouda Open Air

 • MASS Events
 • Van 30 jun t/m 10 jul
Ga naar “Beleef Gouda op grote hoogte”

Beleef Gouda op grote hoogte

 • Sint Janskerk van Gouda
 • Van 14 apr t/m 17 sep
Ga naar “Expo Gouda Maakt”

Expo Gouda Maakt

 • Van 6 apr t/m 25 sep