Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Conchita: ‘Je kunt hier met de varkens knuffelen, daar zijn ze dol op’

Door Kirsten Spooren 8 april 2019

Of we willen langskomen bij een boerderijtje om te komen knuffelen met biggetjes? Dat hoef je ons natuurlijk geen twee keer te vragen en dus sprongen we de auto in richting de Goudseweg in Stolwijk. Hier woont Conchita samen met haar man Alex, een paar kippen, katten én vier varkens. 

De kleine boerderij bestaat uit twee huizen en een groot erf. Eén van de huizen wordt verhuurd als vakantiehuisje en in de ander wonen Conchita en haar man. In de tuin vind je ook een boomhut met een fantastisch uitzicht over de weilanden.

“We wonen hier al twaalf jaar”, vertelt Conchita terwijl we plaatsnemen in de boomhut. “Ik kom uit Gouda, maar ik heb mijn man in Oostenrijk ontmoet. We zijn toen samen in de binnenstad en later in Goverwelle gaan wonen, maar Alex voelde zich al snel opgesloten hier. Toen kwam deze boerderij op ons pad.”

Tekst gaat verder onder de video en foto’s

 

© indebuurt Gouda

Varkentjes

“Toen we het uitzicht op de weilanden zagen, werden we gelijk verliefd”, zegt Conchita. “Met het huis kregen we ook een groot, zwart varken. Ik ben altijd al dol op varkentjes geweest, dus het voelde alsof het zo had moeten zijn. Het varken was wel al oud, dus toen hij overleed namen we twee roze biggetjes: Wiener en Schnitzel.”

‘Ze zijn dol op knuffelen’

“Het liefst had ik de varkentjes ook binnen gehad, maar dat vindt mijn man niet goed. Ze zijn dol op knuffelen en gaan lekker tegen je aanliggen. Ik ben echt gek op ze. De opvoeding is alleen wel mislukt, dus dat probeer ik met de twee nieuwe biggetjes beter te doen. Zij heten Bacon en Ginger en zijn nu vier maanden.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Boomhut High Tea

De boomhut is ooit gebouwd voor de dochters van het stel. “Maar nu zij er niet meer ingaan, serveren we hier high tea’s en high wine’s”, vertelt Conchita. Letterlijk thee drinken op hoogte, dus. De boomhut is aan één kant open zodat je een mooi uitzicht hebt op de tuin en de weilanden. De high tea bestaat uit een potje thee, koekjes en chocolade. Het beste van dit alles? Je kunt binnenkort na je high tea de biggetjes uitlaten.

‘Na de high tea kun je met de biggetjes wandelen’

“Ik ben de biggetjes nu aan het trainen, zodat gasten met ze kunnen wandelen. Eerst geniet je van een heerlijke high tea en daarna kun je de biggetjes uitlaten. Met de oudere varkens lukt dat niet, maar gasten mogen wel met ze knuffelen.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Vakantiehuisje

Naast een prachtige boomhut, kunnen gasten ook overnachten op het erf. “We hebben een klein vakantiehuisje”, vertelt Conchita. “Je bent maar vijf minuten van het centrum van Gouda verwijderd, maar toch zit je in een oase van rust. Gasten mogen vrij rondlopen, knuffelen met de dieren, in de boomhut zitten of gezellig barbecueën.”

“We hebben ook twee oude caravans op het erf die we aan het opknappen zijn. Daar kunnen straks ook mensen overnachten. Ik vind het fantastisch wonen hier, we zijn helemaal happy.”

Binnenkijken bij….

Woon jij ook in een eigen paleisje en wil je dat graag aan de rest van Gouda laten zien? Laat het ons weten! En heb je hier al binnen gekeken?

rijksadministratie gouda

Binnenkijken bij Lilian: “Ik had nooit verwacht dat ik hier zou wonen”

Diep onder de indruk staan we voor het groene hek aan de Karnemelksloot. Voor ons doemt het oude pan...

Binnenkijken bij Marleen: ‘We wonen in een oud arbeidershuisje uit 1900’

Wanneer we over de Karnemelksloot fietsen op een mooie zonnige dag, valt het ons op hoe knus deze st...
nieuwehaven gouda

Binnenkijken bij Martha en Melanie: ‘We houden van tweedehandsmeubels en veel planten’

Op de hoek van de Nieuwehaven en de Herpstraat staat één van de leukste woningen van de straat. Een ...

adv.