Binnenkijken bij Chris en Annemarie: ‘De keuken is vanuit het ziekenhuisbed gekocht’

Chris, Annemarie en hond Suus © Anne-Wil Rozendaal

Het verbouwen van een huis is een klus die meestal niet zonder slag of stoot gaat. Het dak blijkt lek, de kozijnen zijn rot, de schroeven die je hebt gekocht zijn niet de juiste maat en de bouwmarkt is net dicht.  

Chris en Annemarie van Velde kunnen meepraten over de tegenslagen tijdens een verbouwing. Bij hen blijft het niet bij gebreken aan het huis, maar ook Annemarie zelf moet het ontgelden. Vlak voor de verbouwing valt ze van een paard en breekt ze veertien botten waardoor ze weinig kan doen. Als klap op de vuurpijl sluiten ook nog de bouwmarkten door de pandemie. “We hebben door de omstandigheden gelukkig ontzettend veel hulp gehad van familie, vrienden en zelfs collega’s.”

De huizenjacht

Samen met een aankoopmakelaar gaan Chris en Annemarie twee jaar geleden op zoek naar een huis die bij hen past. “De makelaar gaf ons als tip om zoveel mogelijk huizen te bezichtigen”, vertelt Chris. Dit advies nemen zij ter harte en ze bezichtigen elk huis wat ze een beetje aanspreekt. Na heel veel huizen gezien te hebben, neemt de makelaar hen mee naar een huis dat nog niet in de verkoop staat. “Er woonden oudere mensen in het huis die niet zaten te wachten op het hele gedoe met foto’s op Funda en bezichtigingen”, legt Chris uit. De bewoners willen de woning alleen verkopen als de kopers akkoord gaan met prijs en de datum voor de overdracht. Voor Chris en Annemarie is de keuze snel gemaakt: dit wordt ons nieuwe huis!

Lees verder onder de foto >

“Op het hoekje van de bank kan je heerlijk in de zon zitten”

Vanuit het ziekenhuis een keuken kopen

De datum van de sleuteloverdracht komt dichterbij en Chris en Annemarie maken al plannen voor de verbouwing. Totaal onverwachts worden deze plannen in de war geschopt door het ongeluk van Annemarie. Annemarie is aan bed gekluisterd en Chris staat er alleen voor. “We hadden een afspraak bij de keukenboer dus daar ben ik maar alleen naartoe gegaan”, vertelt Chris. Om toch een beetje te kunnen helpen videobelt Annemarie vanuit het ziekenhuisbed met Chris. “Het zijn zoveel keuzes die je dan moet maken. Ik heb uiteindelijk alle apparatuur maar gewoon van hetzelfde merk gekozen”, zegt Chris lachend.

Ik heb de onderste meter van de muur geverfd

Denk je alles gehad te hebben

Helaas voor Chris en Annemarie blijft het niet bij deze tegenslag. Tijdens een persconferentie maakt het kabinet bekend dat alleen de essentiële winkels openblijven. “We dachten eerst dat de bouwmarkten ook open zouden blijven, maar dat bleek toch niet zo te zijn”, zegt Chris. De laatste avond voordat de winkels sluiten gaat Chris naar de bouwmarkt en koopt alles wat hij denkt nodig te hebben voor de verbouwing. “Achteraf bleven we met heel veel spullen zitten die we toch niet nodig bleken te hebben”, vertelt Chris lachend.

Gelukkig is het personeel van de bouwmarkt begripvol en mag alles weer teruggebracht worden naar de winkel. De daaropvolgende weken wordt er hard geklust en ook Annemarie kan meehelpen. Vanuit de rolstoel bestelt ze alles wat ze nodig hebben voor het huis. “Alles wat ik zittend kon doen heb ik gedaan. Ik heb bijvoorbeeld zittend op de grond de plinten en de onderste meter van de muur geverfd”, zegt Annemarie met een lach.

Lees verder onder de foto’s >

De keuken is een echte eyecatcher

De inrichting

Twee grote glazen deuren scheiden de zitkamer van de keuken en die zijn er niet zonder reden. “Onze pleegdochter heeft autisme en als ze even rust nodig heeft, kan ze de deuren dichtdoen”, legt Chris uit. De deuren blijken ook perfect te zijn voor het reguleren van de temperatuur in huis. “In de winter is het daar snel lekker warm als we de houtkachel aan hebben en in de zomer houden we het achter koel door de deuren dicht te doen”, zegt Annemarie.

De blauwe keuken met de gouden kraan is een echte eyecatcher. “We zijn heel blij met de kraan”, zegt Chris. “We hebben er een vermogen aan uitgegeven, maar dat hebben we gekocht om te vieren dat we ons vorige huis goed hadden verkocht”, voegt hij er lachend aan toe. Hoewel de kleur van de keuken voor veel mensen misschien gedurfd is, zien Chris en Annemarie dat anders. “We vinden een PTT-groene keuken ook erg leuk, maar we hebben er rekening mee gehouden dat we het misschien ooit weer gaan verkopen”, vertelt Chris. “Met zo’n kleur is het gewoon: you love it, or you hate it”. 

Creativiteit

In het huis is veel van de creativiteit van het stel terug te zien. De uitgesproken kleuren laten zien dat ze niet bang zijn om hun eigen smaak te laten zien in de inrichting. Het witte tv-meubel is een Marktplaatsvondst die Chris en Annemarie hebben opgeknapt. “Het kastje was eerst knaloranje en de knoppen die erop zaten zagen er ook niet uit”, vertelt Chris. De tegels in het toilet hebben ze op een weggeefgroep op Facebook weten te bemachtigen. “Mijn moeder heeft de wc getegeld. Ze heeft op YouTube gekeken hoe het moest”, vertelt Annemarie met trots. “Ik vind het zo leuk dat ze dat gedaan heeft”.

Meer foto’s zie je hieronder:

Jouw beurt

Jouw beurt! Wil jij laten zien hoe tof jouw woning of tuin eruitziet? Stuur een mail naar [email protected]. Misschien woon je wel in een hip appartement in de binnenstad of heb je een leuke woning in Westergouwe. Of je in een studentenkamer of stadsvilla woont; over iedere woning of tuin is wel iets te vertellen.

Deze Gouwenaren gingen je voor:

Winactie

Win een Ravensburger puzzel!

Puzzelend de herfst door: maak 8 x kans op deze échte Goudse puzzel

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij: 5 x de meest spraakmakende woningen van de afgelopen 5 jaar”

Binnenkijken bij: 5 x de meest spraakmakende woningen van de afgelopen 5 jaar

Ga naar “Buitenkijken bij Annemarie, Chris en Celine: ‘Ik was altijd onder de indruk van de tuin van de buurvrouw’ ”

Buitenkijken bij Annemarie, Chris en Celine: ‘Ik was altijd onder de indruk van de tuin van de buurvrouw’ 

Ga naar “Buitenkijken in de weelderige tuin van Ank aan de Turfmarkt: ‘Ik koop alleen wat ik mooi vind’”

Buitenkijken in de weelderige tuin van Ank aan de Turfmarkt: ‘Ik koop alleen wat ik mooi vind’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “50% korting Woerdman-outlet”

50% korting Woerdman-outlet

 • Woerdman Kookkado
 • Geldig t/m 1 oktober 2022
Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “LSC Smart Connect voederbak van € 69,95 voor € 69,95”

LSC Smart Connect voederbak van € 69,95 voor € 69,95

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Mantel S/M en L/XL € 59,99”

Mantel S/M en L/XL € 59,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “OptiSmile turmeric tandenbleekpoeder van € 1,29 voor € 1,29”

OptiSmile turmeric tandenbleekpoeder van € 1,29 voor € 1,29

 • Geldig t/m 27 september 2022

Vacatures

Ga naar “Leerling monteur”

Leerling monteur

 • RECO
 • Fulltime
Leerling-MonteurLeerling-Monteur

Topper

Ga naar “Vestigingsmanager bij tof verhuurbedrijf in de bouw”

Vestigingsmanager bij tof verhuurbedrijf in de bouw

 • Gromax Verhuur
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Vestigingsmanager”

Vestigingsmanager

 • Gromax Verhuur
 • Fulltime
Gromax Verhuur Gouda heeft een vacature voor een vestigingsmanagerGromax Verhuur Gouda heeft een vacature voor een vestigingsmanager

Topper

Agenda

Ga naar “Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement”

Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement

 • Van 12 mrt t/m 31 dec
Ga naar “Tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda | Gouda750”

Tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda | Gouda750

 • Museum Gouda
 • Van 12 apr t/m 1 okt
Ga naar “Popronde Gouda”

Popronde Gouda

 • 2 oktober 2022
popronde gouda 2018