Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Brittany en Victor: ‘We hebben echt twee heel verschillende stijlen’

Door Kirsten Spooren 20 april 2020

Normaal gesproken kloppen we elke week aan bij een bijzondere woning in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, we komen overal. Door het coronavirus moeten we dit even anders doen en gaan we virtueel op bezoek bij Gouwenaars. Vandaag spreken we Brittany Eddy (25) die samen met haar vriend Victor Garretsen (25) aan de Gentiaanstraat in Korte Akkeren woont.

Het huis van Brittany en Victor viel ons direct op door haar Instagram-account interior.by.britt, waar ze foto’s deelt van haar woning. Ze is dan ook direct enthousiast wanneer we vragen of we mogen binnenkijken. Door te videobellen kan ze toch haar huis aan ons laten zien. “We wonen hier nu een jaar”, vertelt ze. “We komen allebei niet uit Gouda en het was best een gok toen we het huis kochten. Ik heb het namelijk niet gezien voor we een bod uitbrachten.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

© Brittany Eddy
© Brittany Eddy
© Brittany Eddy

Klein Haarlem

Een huis kopen zonder het eerst te zien? “Mijn vriend en mijn schoonmoeder hebben wel een bezichtiging gedaan, maar ik moest helaas werken”, legt ze uit. “Het was heel spannend, ineens had ik een huis zonder het gezien te hebben. Maar ik vertrouwde mijn vriend en zijn moeder hierin. Het is ook allemaal goedgekomen, want we wonen hier erg fijn.”

‘We besloten om niet naar de plek te kijken, maar naar het huis’

Brittany is van oorsprong Amerikaans en woonde tot voor kort in Haarlem. “Ik ben op mijn achtste naar Nederland verhuisd en heb daarna altijd in Haarlem gewoond. Mijn vriend komt uit Nieuwekerk aan de IJssel. Toen we gingen kijken naar huizen, besloten we om niet naar de plek te kijken maar eerst naar het huis zelf. Zo kwamen we terecht in Gouda. Ik vind het een erg leuke stad. Veel mensen noemen Gouda ook wel klein Haarlem en bepaalde staartjes lijken ook op elkaar. Zo heb ik toch een stukje Haarlem bij me.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

© Brittany Eddy

Nieuwe keuken

De twee hoefden niet veel te verbouwen aan het huis, maar er ging wel een gloednieuwe keuken in. “Die was echt afschuwelijk”, zegt Brittany en ze moet lachen. “De indeling was heel onlogisch en ik wilde het liefst alles ingebouwd hebben. Mensen gaven ons de tip om eerst een tijdje in het huis te wonen, zodat we precies weten wat we zoeken. Dat hebben we gedaan en na een half jaartje een nieuwe keuken laten bouwen. Uiteindelijk is er maar één ding hetzelfde gebleven, namelijk de plek van het fornuis. Vanaf die plek kijk je de woonkamer in en dat vond ik wel erg fijn.”

‘We hebben een totaal verschillende stijl’

“Verder viel de verbouwing mee, aangezien de vorige eigenaar al veel had laten opknappen voor hij ging verhuizen. Zo is de vloer ook helemaal nieuw. Het zou misschien niet onze keuze zijn geweest, maar voor nu is het prima.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

© Brittany Eddy
© Brittany Eddy
Konijn Teddy © Brittany Eddy

Modern industrieel

Het huis van Brittany en Victor valt vooral op door de styling en aandacht voor details. “Normaal kiezen vrouwen vaak de meubels en spulletjes, maar mijn vriend is hierin niet zo makkelijk. We hebben twee heel verschillende stijlen. Hij houdt van strak en modern, met zo weinig mogelijk spulletjes. Ik vind spulletjes juist wel erg gezellig en ben meer van een industriële stijl. Uiteindelijk is het dus een moderne industriële stijl geworden, waarin we allebei een compromis hebben moeten sluiten. Het is voor ons allebei niet wat we wilden, maar we vinden het wel mooi.”

Het stel vindt vooral inspiratie in woonwinkels, maar volgt zelf ook graag andere Instagram-accounts. “Zo leer je nieuwe merken kennen en nieuwe winkels”, vertelt Brittany. “Daarom ben ik zelf ook een Instagram-account begonnen, om mensen te kunnen inspireren. En ik wilde niet al mijn vrienden opzadelen met weer een nieuwe interieurfoto.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

© Brittany Eddy
© Brittany Eddy

Brittany is zelf vooral blij met haar kast. “Er stond maar één ding op mijn wensenlijstje en dat is deze kast. Ik had hem gezien bij iemand anders op Instagram en ik heb hem gelijk gekocht. Ik vind hem soms wat lastig qua styling, want niet alles past erin. Ik ben dus altijd op zoek naar een nieuwe eyecatcher voor in de kast.”

Binnenkijken bij….

Woon jij ook in een eigen paleisje en wil je dat graag aan de rest van Gouda laten zien? Laat het ons weten en we komen virtueel bij je langs! En heb je al binnen gekeken bij deze woningen?

Binnenkijken bij Esli en Eva: ‘Binnen vijf dagen was alles af én zijn we verhuisd’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...
herma andela

Binnenkijken bij Herma: ‘Ik ben echt een soort buurtmoeder’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...

Binnenkijken bij Mischa en Angelique: ‘Vrienden verklaarden mij voor gek toen ik de muren roze wilde verven’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...

adv.