Binnenkijken bij Evelien: ‘Ik denk niet dat ik altijd in Gouda blijf wonen’

Door Kirsten Spooren 13 februari 2018

Van grote herenhuizen tot aan gezellige kamers, indebuurt komt overal. Zo klopten we ook aan bij Evelien (21), die met haar ouders en hond aan de Oostmolenpad woont in Goverwelle. Op zolder heeft ze haar eigen paleisje gecreëerd. Evelien: “De gele muur vind ik verrassend positief uitgepakt. Ik vond het wel een spannende kleur, maar ik word er heel vrolijk van. Vooral met het zonnetje erop.”

De geboren en getogen Goudse studeert momenteel Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Amsterdam, maar denkt er niet over om naar Amsterdam te verhuizen. “Ik heb wel eens gekeken naar een kamer in Amsterdam, maar alles is zo duur. Het is er mij ook een tikkeltje druk. Ik zit hier goed en doordat ik een zolderkamer heb, voelt het toch meer aan als mijn eigen plekje. Bovendien is Amsterdam met de trein prima te doen”, vertelt Evelien, die naast het studeren ook graag blogt over vrouwenzaken en interieur.

Tekst gaat verder onder de foto.

evelien slingerland
Foto: indebuurt Gouda

Eyecatchers

Toch is ze niet van plan om altijd in Gouda te blijven. “Mijn vriend komt uit Brabant en ik zou het ook niet erg vinden om bijvoorbeeld in Breda te wonen. Ik wil meer van Nederland ontdekken en ondanks dat ik Gouda erg gezellig vind, mis ik soms wel het levendige. Al komt het wel steeds meer. Als ik buiten Gouda zou wonen, dan zou ik nog regelmatig terugkomen. Ik zal het blijven bezoeken.”

‘Ik ben vooral blij met mijn platenspeler’

Evelien laat ons haar kleine kamer zien, dat opvalt door het kleurgebruik, de vrolijke planten en de foto’s aan de muur. “Ik ben dol op retro eyecatchers en ben vooral blij met mijn platenspeler. Alleen het bed vind ik niet erg mooi, een beetje te groot. Dat is het nadeel aan een kleine kamer. Wanneer je een kleine kamer hebt, moet je vooral kleine meubels plaatsen. Niet iets groots. Zo heb ik ook een inimini bureautje.”

evelien slingerland
Foto: indebuurt Gouda

Droomhuis

“Later zou ik wel willen wonen in een huis met veel licht, dat vind ik wel belangrijk. Ook hou ik van veel kleur en veel groen, dus lekker veel plantjes. Het interieur zou ik rustig houden met een vrouwelijke touch, met mooie bloemen. Oude huizen vind ik ook erg mooi, vooral met glas-in-lood-ramen. Sowieso zou ik wel groter willen wonen, want zo heb je net even wat meer ruimte om met het interieur te spelen.”

Het inimini bureautje | Foto: indebuurt Gouda
Evelien met haar platenspeler | Foto: indebuurt Gouda
Aandenkens aan de muur | Foto: indebuurt Gouda
Retro radio | Foto: indebuurt Gouda
Een beetje Amsterdam in Gouda | Foto: indebuurt Gouda
Foto: indebuurt Gouda
Het hondje van Evelien en haar ouders | Foto: indebuurt Gouda

Woon jij ook in een eigen paleisje en wil je dat graag aan de rest van Gouda laten zien? Laat het ons weten! Oh, en heb je de vorige ‘Woning van de week’ al gelezen?

westhaven 62

Binnenkijken bij Peter: ‘We moeten naar elkaar appen, zó groot is het huis’

Wonen aan de Westhaven, dat is voor veel mensen toch wel een droom. Niet alleen staan er prachtige p...

adv.