Het kersthuis van Bart en Natalia: ‘Wat kun je nou tegen lampjes en een dikke oude man hebben?’

Door Eva van Dantzig 24 december 2018

Jingle Bell, Jingle Bell, Jingle all the way! Het huis van Bart en Natalia aan de Denneweg is werkelijk één groot kerstparadijs. Lichtjes, kerstballen, kerstmannen en hadden we al lichtjes gezegd? Niks is ze te gek. Wij gingen bij ze langs. 

Uitblinker in de straat

Als de kerstman een huis had, dan is dit hoe het eruit zou zien. Wij kunnen het huis van Bart en Natalia al van ver herkennen, want de voortuin en voorgevel zijn volgebouwd met lichtjes en kerstmannen. Een huisnummer hadden wij dan ook niet nodig, dit kersthuis is niet te missen.

Tekst gaat verder onder de foto.

kersthuis
Foto: indebuurt Gouda

Zes jaar geleden kocht Bart dit huis. “Voordat ik een bod ging doen op het huis, liep ’s avonds een keer door de straat. Het viel mij op dat het vrij donker was en het enige wat ik dacht was: dit huis ga ik met kerst eens flink versieren met lichtjes”, vertelt Bart. Zijn vriendin Nathalia zit naast Bart te lachen. “Ik vond het in het begin wel een beetje gek hoor. Ik dacht echt, waarom moet dit? Maar toen ik zag hoe gelukkig Bart hier van wordt, ben ik mee gaan doen.”

Familie en glühwein

Elk jaar komt de familie van Bart helpen. “Dit jaar zijn we met zijn vijven zo’n zes uur bezig geweest. Een pannetje glühwein erbij en je hebt een hele gezellig dag. Dit jaar hebben we voor het eerst de reuze kerstman staan. Voorheen was dat een sneeuwpop, maar de kerstman heb ik dit jaar van mijn zusje gekregen”, zegt Bart.

kersthuis
Foto: indebuurt

“Het meest trots ben ik op de kerstboom aan de gevel. Die hebben we al heel lang en we hebben inmiddels een hele routine bij het ophangen van de boom. Ik en mijn broer hebben een goede taakverdeling tijdens het ophangen en Nathalia geeft vanaf beneden aanwijzingen.”

“Er ligt ook nog zo’n 45 meter aan lichtsnoeren op zolder, maar dat vind ik een beetje te overdreven”, zegt Bart lachend. “De reacties van andere mensen zijn het leukst. Er stoppen regelmatig mensen om een foto te maken van het huis. Vooral kinderen vinden het fantastisch”, vertelt Nathalia.

Binnen heerst er rust

Binnen is het een stuk rustiger bij het stel. “Ja, dat moest van mij”, zegt Nathalia lachend. “Nou, van mij hoeft het binnen ook niet zo heftig als buiten, hoor”, voegt Bart er aan toe. “De boom en de kerstmannen met een paar lampjes zijn prima.”

kersthuis
Foto: indebuurt Gouda

Kosten

Nu vragen wij ons af, wat kost dat nou? “Dat valt eigenlijk wel mee. We gaan elk jaar naar de rommelmarkt met Koningsdag en we shoppen tijdens de uitverkoop na de kerst. Het gaat in elk geval niet om duizenden euro’s”, zegt Bart. “Ook de energierekening is niet mega hoog. We krijgen nu ook weer geld terug, dus ik denk dat het wel mee valt. Niet dat ik zou stoppen als we moesten bijbetalen, hoor”.

Binnenkijken bij….
Woon jij ook in een eigen paleisje en wil je dat graag aan de rest van Gouda laten zien? Laat het ons weten! En heb je hier al binnen gekeken?

Lees ook:

Kiwako mogi

Binnenkijken bij Kiwako en haar vriend Ruud: ‘Met een tatami heb ik een stukje thuis in huis’

Elke week mogen we binnenkijken bij kleine paleisjes, grote herenhuizen of stijlvolle appartementen....
vt verhuist gouda

Terugkijken: ‘vtwonen verhuist’ was in Gouda

Het nieuwe programma van vtwonen - vtwonen verhuist - was in Gouda. Tijdens de aflevering van maanda...
Afval ophalen kerst gouda

Op deze dagen wordt het afval opgehaald rond de kerstdagen

Tijdens de feestdagen kan het ophaalschema van Cyclus nog wel eens afwijken. Op eerste en tweede ker...

 

adv.