Binnenkijken bij Wies en Tim: ‘We wonen in het enige houten gebouw van Gouda’

Door Kirsten Spooren 19 november 2018

Elke week mogen we binnenkijken bij kleine paleisjes, grote herenhuizen of stijlvolle appartementen. Vandaag mogen we binnenkijken bij Wies en Tim, die in de Middenwillems wonen in een architectonisch appartementencomplex. “Het gebouw is vanbuiten geheel van hout”, vertelt Tim. 

Wies en Tim wonen nog maar net in het appartement aan de Citroenvlinderstraat en vielen als een blok voor het houten ontwerp van het appartementencomplex. “We woonden eerst in een prachtige Jugendstil-woning bij het Van Bergen IJzendoornpark, maar dat werd helaas te groot,” vertelt Wies. “Het werd steeds lastiger te onderhouden en Tim is slecht ter been, voor hem werd het ook steeds moeilijker zich te verplaatsen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Citroenvlinderstraat
© indebuurt Gouda

“Het werd dus tijd om kleiner en gelijkvloers te gaan wonen. Omdat het Jugendstill-huis zo speciaal was, zochten we wel iets dat net zo bijzonder was. Uiteindelijk kwamen we uit bij dit appartement.”

‘Alles is erg goed geïsoleerd’

“We waren eerst wel bang dat we de wind erg door het hout zouden horen, maar alles is erg goed geïsoleerd”, vertelt Tim. “Dat gaf wel de doorslag, aangezien ik het snel koud heb. Dit huis is zelfs zo goed geïsoleerd dat we de verse lucht moeten regelen, wanneer we bijvoorbeeld koken of als er bezoek is.”

Tekst gaat verder onder de foto.

citroenvlinderstaat gouda
© indebuurt Gouda

Nog niet af

Het complex bestaat uit tien appartementen, twee op elke verdieping. Last van buren hebben Wies en Tim nog niet, aangezien het huis naast hen nog verkocht moet worden. “Het gebouw is ook nog niet helemaal af. De tuin beneden is nog een beetje kaal en de lift werkt nog niet goed. Dat is wel erg vervelend, aangezien Tim deze lift nodig heeft”, vertelt Wies.

‘Soms zit hij dagen opgesloten’

“Tim is nu ook nog de enige die de lift mag gebruiken, maar er zijn dagen dat hij niet werkt.” Op het moment van het interview werkt de lift inderdaad niet. Tim staat op het punt om een boodschapje te halen, maar moet helaas zijn jas weer terughangen aan de kapstok. “Soms zit hij dagen opgesloten. Dan kan hij nergens heen. Gelukkig heeft hij hier veel vermaak.”

Tekst gaat verder onder de foto.

citroenvlinderstraat
© indebuurt Gouda

Veel licht

Tim laat ons zijn spiksplinternieuwe televisie zien, een smart-tv waarmee hij alles binnen handbereik heeft. Ook heeft hij een eigen kamertje met computer in het vierkamerappartement. Het huis is opvallend ruim, met een aparte badkamer, toilet, logeerkamer, slaapkamer en studeerkamer. De woonkamer is licht en kleurrijk ingericht. “Ik ben echt een lichtpersoon”, vertelt Wies. “Ik word blij van veel licht.”

Wies schildert zelf ook graag en de logeerkamer is daar de perfecte ruimte voor. “Nu nog kijken waar ik alle schilderijen op ga hangen. Dat is eigenlijk het enige nog wat er moet gebeuren.”

Binnenkijken bij….

Woon jij ook in een eigen paleisje en wil je dat graag aan de rest van Gouda laten zien? Laat het ons weten! En heb je hier al binnen gekeken?

Kevin en Lindsey

Binnenkijken bij Kevin en Lindsey: ‘We houden heel erg van gekke spulletjes’

Elke week mogen we binnenkijken bij kleine paleisjes, grote herenhuizen of stijlvolle appartementen....

adv.