Binnenkijken bij Thyra en Dyaj aan de Turfmarkt: ‘We hebben het huis zelf ontworpen’

Door Kirsten Spooren 10 december 2018

Elke week mogen we binnenkijken bij kleine paleisjes, grote herenhuizen of stijlvolle appartementen. Deze week klopten we aan bij een bijzonder huis aan de Turfmarkt, één van de mooiste straten van de binnenstad. Sinds anderhalf jaar wonen hier Thyra en Dyaj met hun twee kids Mylo (4) en Indy (1) en hondje Takkie.

Dit prachtige gezinnetje is vanuit Amsterdam naar Gouda verhuisd. “We werken allebei in Oudekerk aan de IJssel en het reizen van en naar Amsterdam brak ons op een gegeven moment wel op”, vertelt Dyaj. “We wilden wel graag in een stad wonen en Gouda ligt maar een kwartier rijden van ons werk vandaan.”

‘Nu de verbouwing erop zit, kunnen we Gouda echt gaan ontdekken’

“Het was wel even wennen”, geeft Thyra toe. “Gouda is een prachtige stad, maar Gouwenaars zijn toch anders dan Amsterdammers. Veel minder amicaal. In Amsterdam wonen veel van onze vrienden, maar ik kom hier meer bekenden tegen. Nu de verbouwing erop zit, kunnen we Gouda echt gaan ontdekken.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Verbouwing

“We zijn op zoek gegaan naar een speciaal huis”, legt Dyaj uit. “We hadden eerst een ander huis op het oog, maar uiteindelijk is het deze woning geworden.” Niet verkeerd, wonen aan de Turfmarkt. “Ja, het is echt prachtig wonen hier. We zetten soms de stoelen bij het raam in de keuken, zodat we lekker naar buiten kunnen kijken”, zegt Thyra.

‘We hebben de woning opnieuw opgebouwd aan de hand van een 3D tekening’

De woning van Dyaj en Thyra is er een om jaloers op te worden. Alles ziet er prachtig en perfect afgewerkt uit. Daar hebben ze wel veel voor moeten doen. “We hebben de woning helemaal gestript en opnieuw opgebouwd aan de hand van een 3D tekening. Het is een erg donker huis en dit wilden we oplossen. We hebben in de tekening veel muren heen en weer geschoven, tot we op dit uitkwamen”, vertelt Dyaj.

De keuken en slaapkamers vind je op de eerste verdieping en op de tweede verdieping is de woonkamer. Bij de keuken is er een muur tussen uitgehaald en bij de ouderlijke slaapkamer hebben ze een glazen muur geplaatst om de keuken lichter te maken.

Tekst gaat verder onder de foto.

turfmarkt gouda
Voor de verbouwing en na de verbouwing

Hijskraan

Het huis is nu een perfecte mix tussen industrieel en vintage. “De moeder van Dyaj heeft alle balken opgeknapt en we hebben ook de originele houten vloer in de woonkamer laten zitten.” De verbouwing duurde drie maanden. “Er was wel wat haast geboden”, zegt Thyra. “Ik was namelijk hoogzwanger van Indy, dus dat leverde wel wat extra stress op.”

‘De meubels zijn via een hijskraan naar binnen gehesen’

De entree van het huis is heel smal en de trap steil, dus het was nog een heel gedoe om de meubels binnen te krijgen. “We hebben de meubels met een hijskraan naar binnen gehesen”, vertelt Dyaj. “Dat was wel een heel gedoe, al ging het eenvoudiger dan ik had gedacht. Verhuizen zit er niet meer in, want dan krijgen we de meubels er niet uit”, vertelt Thyra. “Niet dat we van plan zijn om snel te verhuizen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

turfmarkt gouda
De slaapkamer, grenzend aan de keuken en kinderkamers © indebuurt Gouda
turfmarkt gouda
De woonkamer © indebuurt Gouda

Online bestellen

“We hebben ook geleerd dat online je trap bestellen niet zo handig is”, zegt Thyra. “We hebben gekozen voor een spiraaltrap en die uit Italië besteld. Hij bleek alleen veel kleiner te zijn dan gedacht.” De trap is inderdaad een beetje smal, maar staat prachtig.

“Voor elke ruimte hebben we een Pinterestboard gemaakt en zo de kamers ingericht. Mijn studie heeft ook wel geholpen bij het inrichten van de woning, ik heb namelijk Lifestyle & Design gestudeerd aan de Kunstacademie.”

‘Onze persoonlijke stijl is naar elkaar toegegroeid’

“Ik vind het ook mooi om te zien hoe onze persoonlijke stijl naar elkaar is toegegroeid”, vertelt Thyra. “Dyaj houdt echt van stoere, koelere kleuren terwijl ik meer van de pastelkleuren ben. Mijn stijl was ook iets te romantisch. Het huis is nu een perfecte mix van onze stijlen.”

Binnenkijken bij….

Woon jij ook in een eigen paleisje en wil je dat graag aan de rest van Gouda laten zien? Laat het ons weten! En heb je hier al binnen gekeken?

tegelbakkerssteegje gouda

Binnenkijken bij Roel en Kinga: ‘We hebben van een oude bakkerij een industrieel huis gemaakt’

Elke week mogen we binnenkijken bij kleine paleisjes, grote herenhuizen of stijlvolle appartementen....

adv.