Binnenkijken bij Roel en Kinga: ‘We hebben van een oude bakkerij een industrieel huis gemaakt’

Door Kirsten Spooren 26 november 2018

Elke week mogen we binnenkijken bij kleine paleisjes, grote herenhuizen of stijlvolle appartementen. Dit keer belden we aan bij een oude bakkerij aan het Tegelbakkerssteegje, waar Roel en Kinga wonen met hun twee kinderen. “Toen we het kochten was het een ongeschreven blad, we hebben het van de grond af opgebouwd.”

Het Tegelbakkerssteegje komt uit op de Raam, naast de Speelwinkel. Het huis van Roel en Kinga is een oude broodbakkerij uit 1895, maar stond al een tijdje leeg toen ze het in 2013 kochten. “Of leeg… een tafeltennisvereniging speelde op zolder”, vertelt Roel. “Maar het pand was er niet goed aan toe en zag er niet uit.” Kinga knikt: “Er groeide zelfs een boom door de muur”.

Tekst gaat verder onder de foto.

tegelbakkerssteegje gouda
© indebuurt Gouda

Industrieel uiterlijk

“Toch werden we gelijk verliefd op het pand. Ze zeggen wel eens dat liefde blind maakt”, zegt Roel. “We waren op zoek naar een woning waarop we onze eigen stempel konden drukken. We vonden het industriële uiterlijk meteen mooi.”

‘Ik ben wel trots dat alles één geheel is geworden’

Omdat het om een monument gaat, mochten Roel en Kinga niet alles aanpassen. “De glazen wand aan de kant van het steegje is wel bedacht door de gemeente en aannemer in samenspraak met de architect. Verder wilden wij graag de houten balken intact laten om het industriële uiterlijk. Ik ben er wel trots op dat het nu één geheel is, want dat is best lastig met zo’n grote ruimte.”

Tekst gaat verder onder de foto.

tegelbakkerssteegje gouda
© indebuurt Gouda

Grote eettafel

“We zijn ook heel blij met hoe de keuken is geworden. We hebben vooral gekozen voor grotere meubels en de keuken is perfect voor sociale evenementen. Soms zitten we met vier gezinnen aan tafel en straks met kerst wordt het ook weer heel gezellig”, vertelt Roel.

‘Niet alle ramen kunnen open in huis’

“Enige minpuntjes zijn dat de ramen niet open kunnen en naar boven doorlopen. Hierdoor hoor je altijd waar de kinderen zijn”, zegt Kinga. Echt een tuin heeft de familie ook niet. “Wel een klein strookje groen, waar we vaak zitten met mooi weer. En een dakterras met uitzicht op het oude gedeelte van de buurt.”

Tekst gaat verder onder de foto.

tegelbakkerssteegje gouda
© indebuurt Gouda

Leuke buurt

De Raambuurt wordt ook wel eens een dorp in een stad genoemd en veel jonge gezinnen wonen in deze buurt. “Dat is erg fijn hier. De kinderen kunnen lekker buitenspelen en er zijn veel kinderen. En niet alleen Gouwenaars, maar ook veel Rotterdammers wonen hier”, vertelt Roel.

“Het huis is nu helemaal af, maar we moeten nog wel wat dozen uitpakken”, vertelt Kinga.

Binnenkijken bij….

Woon jij ook in een eigen paleisje en wil je dat graag aan de rest van Gouda laten zien? Laat het ons weten! En heb je hier al binnen gekeken?

citroenvlinderstraat gouda

Binnenkijken bij Wies en Tim: ‘We wonen in het enige houten gebouw van Gouda’

Elke week mogen we binnenkijken bij kleine paleisjes, grote herenhuizen of stijlvolle appartementen....

adv.