Marieke en Rozemarijn wonen in het Kaaspakhuis met 2 kittens, 1 konijn en 1 schaap

Door Kirsten Spooren 13 februari 2019

Voor de derde keer in deze rubriek bellen we aan bij het Kaaspakhuis. Ondanks dat we er vaker zijn geweest, treffen we elke keer weer een compleet ander huis. Van grote loften tot aan knusse appartementjes. Het verveelt nooit. Dit keer mogen we binnenkijken bij Marieke en Rozemarijn. “De industriële stijl van het huis past perfect bij ons.”

“Je bent niet allergisch voor katten, toch?” vraag Rozemarijn zodra we binnenkomen. Nog voor we echt antwoord kunnen geven zien we twee kleine bengeltjes – de kittens Vigo en Oban. We zijn opslag verliefd en de rest van het interview wordt dan ook continue onderbroken met oeh’s en aah’s. En dat komt niet alléén door de kittens, want het huis van Rozemarijn en Marieke mag er ook zijn.

‘We hebben direct een bod gedaan’

Het oude Kaaspakhuis staat bekend om zijn mooie, industriële appartementen. Zo keken we al eens binnen bij Ron en Angela die een grote loft bezitten en bij Soraya, die wat kleiner woont. Stuk voor stuk heel verschillend, maar net zo mooi. Ook het appartement van Marieke en Rozemarijn is anders. Een grote gang, een slaapkamer, een logeerkamer en een grote woonkamer met open keuken. De kenmerkende houten balken zijn ook hier aanwezig. “Dat is nog origineel van het Kaaspakhuis”, vertellen ze.

Tekst gaat verder onder de foto.

marieke en rozemarijn
© indebuurt Gouda

Creatief

Marieke en Rozemarijn wonen er sinds 2017. “We moesten ons oude huis uit en zochten dus een huisje in Gouda. Dit huis stond net te koop. We hebben direct een bod gedaan en konden er vrijwel meteen in”, vertelt Marieke. “Alleen de vloer moest nog gedaan worden, maar verder was alles af.”

Dat het huis bewoond wordt door twee creatievelingen, zie je direct. Rozemarijn is designer en Marieke is bezig met het opzetten van een eigen cateringsbedrijf náást haar baan bij de Natuurwinkel in Gouda. In het huis hangen enkele kunstwerken van Rozemarijn en de broer van Marieke (Thijs Lansbergen, voor de liefhebbers). Rozemarijn heeft ook het bed zelf gebouwd. “We wilden een bed van steigerhout, maar toen kwam ik oude palen tegen die in een weiland hebben gestaan. Het bed is zo stevig dat er zelfs een olifant op kan staan…al hebben we dat natuurlijk niet uitgeprobeerd”, vertelt Rozemarijn.

Tekst gaat verder onder de foto.

© indebuurt Gouda

Beestenboel

Naast de twee kittens Vigo en Oban (Oban kun je regelmatig spotten op de foto’s) hebben Marieke en Rozemarijn nog een konijn (Lulu) en wandelende bladeren – die ons eerst niet eens waren opgevallen. Ook staat er een rood schaap in de woonkamer. Geen echte, natuurlijk. “Haha, dat is wel een verhaal apart”, zegt Marieke. “We waren op zoek naar een bank”, vertelt Rozemarijn. “En toen zag ik dit schaap in de etalage staan. Ik stapte naar binnen en zei direct: ‘ik wil het schaap’. De verkoopster verkocht natuurlijk liever een bank en het schaap was officieel niet te koop. Even later liep ik toch met het schaap naar buiten.”

“Later willen we ook op een boerderij gaan wonen, met echte schapen en nog meer dieren”, vertelt Marieke. “Maar voor nu wonen we hier goed.”

Binnenkijken bij….

Woon jij ook in een eigen paleisje en wil je dat graag aan de rest van Gouda laten zien? Laat het ons weten! En heb je hier al binnen gekeken?

lange tiendeweg

Binnenkijken bij Jet: ‘De Lange Tiendeweg is écht de leukste straat van Gouda’

Het huis van Jet bevindt zich boven boekhandel Verkaaik aan de Lange Tiendeweg. We hoeven ook niet l...

adv.