Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wonen in een zwembad? In Gouda kan dat gewoon…

Door Eva van Dantzig 7 augustus 2017

Het Spaardersbad roept voor vele Gouwenaars herinneringen op. Misschien heb je er als kind zwemles gekregen of ging je baantjes trekken in je vrije tijd. Nu het zwembad al een tijdje niet meer gebruikt wordt zijn er nieuwe plannen. Er komen zes woningen in het jaren dertig pand.

Het Spaardersbad

Aan de Van Itersonlaan in Gouda staat één van de laatste overgebleven overdekte jaren 30 zwembaden van het land: het Spaardersbad. In de vorige eeuw was het Spaardersbad één van de best bezochte zwembaden van Nederland. Nu de plannen er zijn om in het monumentale zwembad zes loftwoningen te creëren krijg je de kans om hier te gaan wonen. Hoe gaaf is dat!

Rugslag

De zes type woningen in het Spaardersbad zijn vernoemd naar bekende zwemslagen. Zo heb je bijvoorbeeld woningtype Rugslag, Wisselslag en Borstcrawl. De twee kleinste woningen, de Rugslag en de Schoolslag, hebben een oppervlakte tussen de 107 en 116 vierkante meter. De grootste loftwoningen bieden een oppervlakte van 154 vierkante meter.

Spaardersbad Gouda woning
Foto: facebookpagina Woneninhetspaardersbad

Het zwembad

White House Development gaat samen met Mei architects and planners het Spaardersbad restaureren en transformeren tot woongebouw met zes sfeervolle woningen. De woningen komen rondom het zwembad te liggen. Het oorspronkelijke zwembad wordt omgetoverd tot gemeenschappelijke binnentuin. ‘S avonds komt het water in het zwembad weer tot leven door de speciale lichteffecten die worden toegepast.

Het dak van het zwembad wordt opengemaakt waardoor er veel licht binnen valt. Hierdoor komt de oorspronkelijke stalen dakconstructie in het zicht. Vanuit de tuin, maar ook vanuit de woningen is de constructie te zien.

Spaardersbad Gouda zwembad
Foto: facebookpagina Woneninhetspaardersbad

Durf jij de sprong te wagen?

Ben je nieuwsgierig geworden en lijkt het je gaaf om in het oude Spaardersbad te gaan wonen? Je kunt via de website een interesseformulier invullen. Of nog gaver, je kunt met een 3D bril door het zwembad lopen, zo ervaar je virtueel de toekomstige woningen.

  • Wil jij een 'Nieuw in Gouda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Gouda.

adv.