Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwbouw in Gouda: oude Blokkerlocatie wordt omgebouwd tot 600 (!) appartementen

Door Kirsten Spooren 8 juli 2020

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning? Dan weet je dat het niet zo makkelijk is in Gouda om aan een huisje te komen. Gelukkig komt er steeds meer nieuwbouw bij. Het oude distributiecentrum van Blokker wordt herontwikkeld tot woningbouw en daarmee krijgt onze stad 600 appartementen en woningen erbij. Dit worden zowel huur- als koopwoningen.

Om dit mogelijk te maken ondertekenden de gemeente en ontwikkelaar White House Development afgelopen maandag een samenwerkingsovereenkomst. De Blokkerlocatie krijgt de naam ‘Het Burgemeesterkwartier’.

Duurzaam wonen

De woningen worden gebouwd met aandacht voor duurzaamheid en het gebied wordt autoluw. Daarbij komen er zowel privé als gezamenlijke tuinruimtes. Door onder andere halfondergrondse en overdekte parkeervoorzieningen zijn er geen geparkeerde auto’s zichtbaar. Geen eigen auto? Dan zijn er elektrische deelauto’s beschikbaar en een ruime fietsenstalling met mogelijk ook deelscooters, deelbakfietsen en/of gedeelde e-bikes.

Wethouder Rogier Tetteroo is blij dat er weer stappen zijn gezet in de Spoorzone: “De behoefte aan woningen is namelijk zeer groot. We zetten daarom ook in op een versnelling van de woningbouw in de Spoorzone, inclusief sociale woningbouw. Ook ben ik blij te zien dat gehoor wordt gegeven aan ons uitgangspunt om 15% openbaar groen toe te voegen”, aldus Rogier.

(Tekst gaat verder onder de foto).

© Gemeente Gouda
© Gemeente Gouda

Spoorzone

De Blokkerlocatie is een onderdeel van een groter project in de Spoorzone. Dit gebied had voorheen vooral het karakter van kantoorlocatie en is nu ook in beeld voor woningbouw. Er is namelijk veel vraag naar stedelijk wonen in de randstad, dicht bij een openbaar vervoerknooppunt. In de gehele Spoorzone is ruimte voor ruim 1000 nieuwe woningen voor verschillende doelgroepen en in verschillende categorieën zoals sociale huur, middeldure huur en betaalbare koopwoningen.


Lees ook...

Spoorzone Gouda biedt ruimte voor 1000 woningen en die zijn hard nodig

Op 3 juni 2020 heeft de gemeenteraad van Gouda het Ontwikkelperspectief voor de Spoorzone vastgestel...

7 x deze huizen staan sinds dit weekend te koop in Gouda

We snappen natuurlijk dat iedereen in Gouda wil wonen, het is nou eenmaal de mooiste stad van Nederl...

Het gaat makkelijker worden in Gouda om een starterslening aan te vragen

Wie nu in Gouda een starterslening aan wil vragen heeft aan een aantal voorwaarden te voldoen. Eén v...

Binnenkijken bij Iris en Mathieu aan de Boelekade: ‘Ik wil wonen in een urban jungle’

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ gaan wij wekelijks op pad en kijken wij binnen bij Goudse wonin...

adv.