Mirna van Alpha Makelaardij: ‘Maak je niet druk om de praktische zaken, daar zijn wij voor’

Aangeboden door Alpha Makelaardij B.V. 26 maart 2019

Misschien wel één van de belangrijkste beslissingen die jij maakt in jouw leven. De aankoop van een nieuwe woning. Maak je wel de juiste keus? Betaal je niet te veel? Een beetje hulp is zeker welkom. Bij Alpha Makelaardij nemen ze jou een hoop zorgen uit handen door middel van een aankoopmakelaar.

“We helpen mensen in het maken van de juiste keuze voor hun nieuwe huis. We vinden het belangrijk dat jij met jouw gevoel kunt kijken en je niet druk hoeft te maken om de praktische kant, want daar zijn wij voor. We kijken naar de praktische, bouwkundige en juridische zaken en houden je met beide benen op de grond”, vertelt Mirna.

Waar moet jij op letten?

“Het is belangrijk om je af te vragen of bijvoorbeeld de vraagprijs reëel is en met welk bod moet jij beginnen? Zijn er gebreken bekend, hoe zit het met de fundering? Wat blijft er allemaal achter in de woning? Welke ontbindende voorwaarden moet jij opnemen en hoe lang? Bij een appartement: hoe zit het met de VvE, staat er groot onderhoud op stapel? Wanneer is een overeenkomst bindend en wat als er nog een tweede bieder is?”

Dat zijn nogal wat zaken waar jij rekening mee moet houden. “Ja, en daarom is het fijn om een aankoopmakelaar te hebben.”

Wat kost dat dan?

Oké, het klinkt inderdaad wel erg fijn om een aankoopmakelaar in te schakelen wanneer jij op huizenjacht gaat, maar wat kost dat dan? “Wij bieden onze aankoopservice aan voor een tarief van € 1.350,- plus 10% over het verschil tussen de vraagprijs en de koopprijs. Zo weet jij zeker dat wij altijd voor de beste koopprijs gaan. Een win-win-situatie dus. Als jij een afspraak wilt maken over een vast tarief, kan dat ook.”

‘Onderhandelen over de vraagprijs wordt dan vaak moeilijker…’

Het komt in deze tijd vaak voor dat er meerdere bieders zijn voor één woning. Of dat er een ‘bieden vanaf-prijs’ is. Onderhandelen over de vraagprijs wordt dan vaak moeilijker. “Op dat moment is het zaak dat we met jou een heel goede biedingsstrategie bepalen, zodat jij alsnog de beste deal sluit. Wanneer deze situatie aan de orde is bedraagt het aankooptarief € 1.850,-”

Wat krijg jij dan precies?

 • De woning die jij hebt gevonden ga je samen met jouw makelaar bezichtigen.
 • Zij vragen relevante informatie op, zoals het Bewijs van Eigendom, Akte van Splitsing, stukken VvE, de Vragenlijst en bestuderen dit voor jou.
 • Ze informeren bij de gemeente, Kadaster en bodemloket over de bestemming, verontreiniging, ondergrondse tanks, publiekrechtelijke verplichtingen.
 • Ze maken een uitgebreid bezichtigingsverslag met hierin hun bevindingen over de woning, uitleg over de bijbehorende stukken, verslag van hun onderzoek, bouwkundige staat van de woning voor zover waarneembaar, onderzoek naar de marktwaarde, advies over de realistische marktwaarde van de woning en advies over de onderhandelingen met alle voorwaarden.
 • Zij voeren de onderhandelingen voor jou, uiteraard altijd in overleg met jou.
 • Na de aankoop: controleren van de koopakte, regelen van de bouwkundige keuring en ook hierbij aanwezig zijn, koopakte toelichten aan jou in een persoonlijk gesprek en samen met jou ondertekenen.
 • Ze adviseren over een goede notaris en eventueel – indien gewenst – adviseren over een goede hypotheekadviseur.
 • Bewaken van de belangrijke data uit de koopakte.
 • Controleren van de stukken van de notaris voor de overdracht.
 • Voorafgaand aan de overdracht inspecteren van de woning.
 • Meegaan naar de notaris en de sleuteloverdracht.
 • Eventuele overige afwikkelingen.

Wil jij gebruik maken van de diensten van Alpha Makelaardij of een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Kijk dan hier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Alpha Makelaardij B.V.. Meer over Alpha Makelaardij B.V. ontdekken?

Alpha Makelaardij B.V. makelaars

Nu gesloten08:30 - 17:00

Hoge Gouwe 17, Gouda

Bekijk meer:makelaars

Lees ook:

te koop Gouda

Bij deze Goudse woningen kun je binnenkijken op Open Huizen Dag

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning in Gouda? Dan zijn de 32 huizen die zaterdag 30 maart meedoen...
nieuwehaven gouda

Binnenkijken bij Martha en Melanie: ‘We houden van tweedehandsmeubels en veel planten’

Op de hoek van de Nieuwehaven en de Herpstraat staat één van de leukste woningen van de straat. Een ...

MAG DAT: je huis verhuren via Airbnb in Gouda

Je kent vast iemand die het weleens doet; zijn kamer, appartement of huis in Gouda verhuren via Airb...

adv.