Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marjon maakte een carrièreswitch: ‘Ik was doktersassistent, maar ben nu interieurstylist’

Aangeboden door Kleur van je Hart 9 januari 2020

Na 17 jaar werkzaam te zijn geweest als doktersassistente begon de passie voor interieurstyling steeds meer te kriebelen bij Marjon. “Ik heb het roer om gegooid en ben een opleiding interieurstyling gaan volgen.” Inmiddels het Marjon al twee jaar haar eigen bedrijf: Kleur van je Hart.

“Ik zet mijn talent voor interieuradvies het liefst in voor mensen die hun woning willen restylen of gaan verhuizen”, vertelt Marjon. “Ik vind het leuk om spullen die mensen al hebben opnieuw te gebruiken, maar dan met een aanpassing of een likje verf.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Marjon Klaassen ©Donatz fotografie

Marjon doet niet alleen complete stylingsklussen, maar geeft ook kleuradvies of styling tips. “Hierdoor kunnen ook mensen met een kleiner budget bij mij terecht.”

De eerste opdracht

“Mijn eerste opdracht als interieurstylist was gelijk een uitdagende”, vertelt Marjon. “Een interieur van mensen met twee verschillende culturen mixen.”

‘Er moet een klik en vertrouwen zijn’

“Als ik een aanvraag binnenkrijg, begin ik altijd met een vrijblijvend gesprek op locatie. Dit vind ik belangrijk, omdat er een klik en vertrouwen moet zijn. Ik luister tijdens dit gesprek heel goed naar de wensen van de klant en schrijf veel mee. Hierna maak ik een offerte en na akkoord ga ik aan de slag met een moodboard.”

Pubers

Ook restyled Marjon vaak huizen waar gezinnen met pubers wonen. “Het is belangrijk dat niet alleen het plaatje mooi is, maar dat het ook leefbaar is. Denk bijvoorbeeld aan jongens die veel gamen, die moeten wel lekker voor de televisie kunnen zitten. Ik vind het ook leuk om het hele gezin in het proces te betrekken en zoveel mogelijk rekening te houden met alle wensen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Mijn kracht

We hebben het al eerder genoemd, maar het hergebruiken van bestaande spullen is echt de kracht van Marjon. “Het is een uitdaging, want nieuwe dingen kopen is makkelijker. Zo had ik laatste een woning waarbij de man een kastje echt niet meer terug hoefde te zien, maar uiteindelijk heeft hij de kast zelf staan verven. Hij zei zelfs: dit is supergaaf!”

“Zo zie je dat je niet altijd met alle trends mee hoeft te gaan. Het moet persoonlijk zijn en als thuis voelen. En zo’n proces moet groeien. Ook ik wijk weleens af van m’n eerste plan. Dan zie je de ontwikkelingen en denk je nee, we gaan het toch anders doen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

©Marjon Klaassen

Marjon vertelt dat veel mensen bang zijn voor verandering. “Ik laat mensen ook zelf een moodboard maken en vaak wijkt deze enorm af van de stijl die ze op dat moment in huis hebben. Door ze telkens naar hun eigen moodboard te laten kijken kunnen ze rustig aan het idee wennen. We gaan dan stapje voor stapje te werk.”

Van a tot z

Marjon is niet alleen goed in styling, ze begeleidt ook hele verbouwingen van a tot z. “Afgelopen jaar had ik zo’n opdracht. Daar mocht ik echt alles doen, van verbouwing tot shoppen voor accessoires. En uiteraard met een mix van bestaande en nieuwe spullen.”

Tip van de dag

“Als ik mensen een tip mag geven is het kleur! Bijna iedereen heeft wit en dat kan mooi zijn, maar durf eens wat kleur te gebruiken. Je koopt gewoon een blik verf en binnen no time zit het er op. En vind je het niet mooi, het is ook zo weer overgeschilderd.”

Meer weten over Marjon? Kijk dan hier >>>


Meer over Kleur van je Hart ontdekken?

Kleur van je Hart dienstverlening

Dijklaan 88, Bergambacht

Bekijk meer:dienstverlening

Lees ook:

Loterij gewonnen? Dit complex met drie woningen staat te koop voor 3,1 miljoen

Heb jij met jouw staatlot een lekker prijsje gepakt? Dan kan dit wel eens meer worden dan alleen een...
Joyce Otten

Binnenkijken bij Joyce: ‘Onze stijl is een mix tussen retro en nostalgisch’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...

Binnenkijken bij Genoshia: ‘Ik heb een verbod op planten gekregen van mijn vriend’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...

adv.