Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Klein maar fijn! Dit is het allerkleinste huis dat nu te koop staat in Gouda

Door Eva van Dantzig 18 juli 2019

Klein is fijn, en dus zijn we gek op alles wat mini is. Jonge katjes, mini-verpakkingen: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Daarom, omdat het gewoon zó schattig is, wilden we even laten zien wat het kleinste huis is dat nu te koop staat in Gouda.

Deze benedenwoning staat aan één van de gezelligste grachtjes van Gouda, de Blauwstraat. Op een kaasworp afstand van de Markt, winkels, restaurants en terrasjes. De woning ligt net binnen het voetgangersgebied, dus geen voorbijrijdende auto’s, maar wel dichtbij parkeren op bijvoorbeeld de Turfmarkt. Rust, maar wel middenin het centrum.

Woning uit 1908

De woning met een oppervlak van 55 vierkante meter komt uit 1908, maar is in 2014 op verschillende punten goed aangepakt om deze te moderniseren. De woning is een gemeentelijk monument en dat voel je ook gelijk bij binnenkomst als we de makelaar mogen geloven. De entree heeft een authentieke tochtdeur met gegraveerd glas en door de hoge ramen komt veel licht binnen. De ornamenten in het plafond zijn bewaard gebleven, net zoals de houten vloerdelen en een natuurstenen schouw.

Originele schuifdeuren

De woning heeft een lichte woonkamer en een open keuken die bij de woonkamer is getrokken. Via de originele schuifdeuren kom je in een ruime slaapkamer met opbergkasten, een natuurstenen schouw en authentieke openslaande deuren naar de tuin. Aan beide kanten van de kamer vind je mooie en suite deuren.  Via een andere deur kom je terug naar de gang met toilet en doorloop naar de uitbouw. In de uitbouw zit ook een deur naar de tuin en de wit betegelde badkamer.

 

Wat je betaald voor deze woning? € 160.000 k.k.

Meer info over deze woning vind je hier >>>

Lees ook:

Sint Jozef Ziekenhuis Gouda

Dit gebeurt er met het oude Sint Jozef ziekenhuis in Gouda

Er wordt al een tijd flink gesloopt aan de Graaf Florisweg in Gouda waar voorheen het Sint Jozef zie...
Mozaïek Wonen Gouda

Ben werkt al 25 jaar bij Mozaïek Wonen: ‘We renoveren een badkamer binnen vijf dagen’

Ben Landegge is al tien jaar projectleider bij Mozaïek Wonen en kan zich geen ander werk meer voorst...
tegelbakkerssteegje gouda

Van klushuis naar droomhuis: deze Gouwenaars deden het

Een bouwval kopen en dit helemaal opknappen; niet iedereen heeft zin in zo enorme klus. Toch kun je ...

Meer over

Wonen

adv.