Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In de tuin van Susanne: ‘Het is echt heerlijk om zo’n grote tuin te hebben’

Door Kirsten Spooren 2 september 2018

Je bent natuurlijk van ons gewend dat we elke week een kijkje nemen bij mensen thuis. Het gaat dan vooral om de inrichting en het huis zelf, maar vaak niet over de tuin. In deze nieuwe serie gaan we ‘buitenkijken’ bij Gouwenaars met een mooie tuin, gaaf balkon of tof dakterras. Dit keer gingen we op bezoek bij Susanne aan de Kattensingel, die een prachtige boomhut in de tuin heeft staan.

De huizen aan de Kattensingel zijn niet echt breed, maar de tuinen des te langer. Wanneer we bij Susanne de tuin instappen, komen we in een oase van rust. De tuin voelt aan als een klein park, in plaats van een tuin, zó groot is het. En in het midden van de tuin staat het pronkstuk: de boomhut.

Tekst gaat verder onder de foto. 

boomhut
© indebuurt Gouda

Kinderdroom

Dit is toch waar elk kind van droomt? “We hebben de boomhut laten bouwen door een bedrijf, voor onze dochter Jasmijn”, vertelt Susanne. “Wel grappig, deze stoere boomhut is gebouwd door een vrouw. Dat hoor je niet vaak.”

‘De boomhut is gebouwd door een vrouw’

De boomhut heeft ook een schommel en binnenin is er genoeg ruimte om te spelen. We klimmen de boomhut in en manoeuvreren ons naar binnen. We kunnen net niet rechtop staan in de boomhut, maar hij is dan ook niet voor volwassen mensen bedoeld. “Wanneer Jasmijn wat ouder is, wil ik er hangmatten ophangen. Dan kan ze kamperen in de tuin. Maar daar is ze nu nog even te jong voor, want ze is net negen”, zegt Susanne.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Droogte

De tuin heeft nog veel meer mooie aspecten. Achterin vind je een vijver en prachtige rozen. Toch heeft zo een grote tuin ook nadelen. “Met de droogte was het onderhouden van de tuin niet te doen. Je kon niet sproeien en het was echt veel te heet”, zegt Susanne. Ook haar buxusstruiken hebben het niet overleefd. “We hebben ook last gehad van de buxusrups, dus dat wordt nieuwe buxusstruiken kopen.”

‘Met de droogte was de tuin moeilijk te onderhouden’

Binnenkijken bij….

Woon jij ook in een eigen paleisje en wil je dat graag aan de rest van Gouda laten zien? Laat het ons weten! En heb je de moestuin van Esther en Marion al gezien?

volkstuinvereniging nieuw leven

In de tuin bij Marion en Esther: ‘Het is heerlijk ontspannend om hier bezig te zijn’

Je bent natuurlijk van ons gewend dat we elke week een kijkje nemen bij mensen thuis. Het gaat dan v...

adv.