Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze opgeknapte woning in de oude wasserij Schrave staat te koop

Door Eva van Dantzig 29 oktober 2020

In de Jan Verzwollenstraat staat een opvallend pand. Vroeger zat hier de oude wasserette Schrave, maar nu zijn het knusse tussenwoningen. En één van de unieke woningen staat te koop voor €350.000,-.

Erg onopvallend is de oude wasserij niet, met zijn donkerroze gevel en grote witte letters. Wasch en Strijk Inrichting H. Schrave & Zoon staat groot op de zijkant van het pand.

Rond 1860 begon de familie Schrave met deze wasserij (bestaande uit een ketelhuis, droogzolders en waterreservoirs). De grote letters op de zijkant van het pand waren bestemd voor de passagiers van de trein naar Schoonhoven die hier tot 1942 reed. In 2018 werd er gestart met de verkoop van de woningen aan de Jan Verzwollestraat en kreeg de oude wasserij een nieuwe bestemming.

Gloednieuw

De binnenkant van de woning op nummer 14 is gloednieuw en supermodern. De open keuken vind je aan de voorkant en de ruime woonkamer aan de achterkant van het stulpje. Boven bevinden zich twee slaapkamers en een ruime moderne badkamer. Ook heb je vanaf deze etage toegang tot het fijne dakterras. In totaal heeft de woning een oppervlak van 89 vierkante meter.

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Wil je meer weten over wonen in de oude wasserette? Wij mochten als een binnenkijken bij een bewoner:

Binnenkijken bij Marjolein in een oude wasserij: ‘Het interieur is een beetje een mengelmoes’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...

Meer over

Wonen

adv.