Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Johan aan de P.C. Bothstraat: ‘Ik heb heel veel moeten verbouwen’

Aangeboden door Klein Makelaardij 3 augustus 2020

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het weer een verrassing voor ons wanneer we aanbellen bij iemand om binnen te kijken. Deze week zijn we op bezoek bij Johan van der Leeden (57) aan de P.C. Bothstraat. “Ik heb deze woning drie jaar geleden van Mozaïek Wonen overgekocht”, vertelt Johan. “Ik heb alleen wel een beetje onderschat hoeveel er aan gedaan moest worden.”

Toen Johan in 2017 de woning op nummer 12 kocht, zag hij veel potentie. “Door de grote bedrijfsruimte onder het pand zijn er heel veel mogelijkheden. Zelf had ik er graag een kaasmakerij van gemaakt en studenten hier het vak geleerd”, vertelt Johan. ‘Ik ben fulltime leerkracht op een middelbare school en na de verbouwing van de bovenwoning, heb ik eigenlijk geen tijd meer om ook beneden nog aan de slag te gaan. Zonde, maar ik ben 57 jaar en moet de komende tien jaar nog werken. Dat is ook de reden dat ik ga verhuizen. Ik gun iemand anders dit prachtige pand met al z’n mogelijkheden.”

‘Er wordt ook weleens een borreltje met elkaar gedronken’

“Ik ga de straat en de bewoners wel missen”, zegt Johan. “De laatste jaren is de straat echt opgeknapt en ik heb nauw contact met de buren. Iedereen helpt elkaar en er wordt ook weleens een borreltje met elkaar gedronken.”

Fijn wonen

De woning aan de P.C. Bothstraat is dus zeker geen alledaagse woning. “De bovenwoning was slecht onderhouden toen ik het kocht, maar nu is het helemaal gemoderniseerd”, vertelt Johan. En dat is te zien, we komen namelijk binnen in de supermoderne keuken met kookeiland. De ruimte loopt over in een fijne lichte woonkamer. “Ook hebben we een supergroot en zonnig dakterras.” Op de tweede verdieping heeft Johan een badkamer gemaakt waar we jaloers op zijn. Het heeft namelijk niet alleen een superluxe uitstraling, maar ook een bubbelbad. “Dit was eerst een slaapkamer, maar ik vond een ruime badkamer echt een must.” Verder vind je hier ook drie ruime slaapkamers.

Multifunctionele ruimte

Dan de ruimte onder de bovenwoning. “Het is de afgelopen maanden mijn eigen lokaal geweest”, vertelt Johan. Er staat een bureau, whiteboard en een printer in de ruimte. “Het was heel fijn om dit de afgelopen maanden te kunnen gebruiken om online les te geven, maar er zit veel meer potentie in. Voorheen werd de begane grond gebruikt als bedrijfsruimte. Nu is het eigenlijk gewoon een garage en opslag, maar je kunt er natuurlijk van alles van maken.”

De woning maakt deel uit van een kleinschalig appartementen complex wat professioneel wordt beheerd. Zie jij wel iets in de dit pand en wil je graag een keer kijken? Neem dan contact op met Klein Makelaardij >>>

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Klein Makelaardij. Meer over Klein Makelaardij ontdekken?

Klein Makelaardij makelaars

Vandaag gesloten

Lange Tiendeweg 72, Gouda

Bekijk meer:makelaars

Lars en Lauri kochten hun droomhuis: ‘We durfden geen bod te doen zonder makelaar’

Lauri Sanders (32) en Lars Smit (33) hebben onlangs hun droomhuis in Gouda gekocht. Samen met een aa...

adv.