Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Esli en Eva: ‘Binnen vijf dagen was alles af én zijn we verhuisd’

Door Eva van Dantzig 20 oktober 2020

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het weer een verrassing voor ons wanneer we aanbellen bij iemand om binnen te kijken. Deze week krijgen jullie een kijkje in de nieuwe woning van redacteur Eva en haar vriend Esli. 

Eva en Esli verhuisden begin maart naar hun nieuwe woning aan Onder de Boompjes. “We hebben vier jaar samen in een appartement aan de Prins Hendrikstraat gewoond. We zaten daar prima en waren eigenlijk niet echt op zoek naar een ander huis…”

Het verlossende telefoontje

“Voor indebuurt houden we natuurlijk altijd Funda in de gaten om te zien welke woningen er te koop staan en zo zagen we dit huis. Ik liet het aan Esli zien en ook hij was enthousiast. Eén week later hadden we de bezichtiging en een paar dagen later kwam het verlossende telefoontje: jullie bod is geaccepteerd!”

Tekst gaat verder onder de foto.

©Viavesta Makelaars

Moodboards en kleuren

“We geloofden het bijna niet. In deze tijd en gekte op de huizenmarkt zo snel een woning vinden, het was bijna onmogelijk.” Eva heeft een achtergrond als interieuradviseur en dus werden er al snel moodboards gemaakt en meubels uitgezocht.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

“Gelukkig hebben Esli en ik veelal dezelfde smaak. We hebben aardig wat woonwinkels bezocht en kleurtesters besteld en ons goed georiënteerd. De hoofdkleuren werden Autumn Gold en Camouflage Green (de kleuren van de muren in de woonkamer) en met die kleuren in ons hoofd hebben we alle meubels en accessoires uitgezocht.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

“Iedereen verklaarde ons voor gek. We hadden alle meubels, accessoires en lampen namelijk al gekocht vóór we de sleutel van het huis kregen. Het plan was dan ook om binnen 6 dagen alles af te hebben en te slapen in het nieuwe huis. En ja, dat is gelukt.”

Oud en nieuw

“Ik vind het zelf heel leuk om oude met nieuwe meubels te mixen. Zo staan er in de grote wandkast twee vazen van de kringloop, maar ook nieuwe moderne accessoires.” Van haar ouders kreeg Eva een Pastoe kastje uit de jaren ’60. “Hier moest ik wel echt even naar zoeken. Een klein, maar ook bijzonder kastje voor in de woonkamer. Uiteindelijk vonden we deze bij Base Elf Vintage in Gouderak.”

Tekst gaat verder onder de foto.

De mix van de verschillende stijlen is goed te zien, zo hangt er in de hoek bij de televisie een aap aan het plafond. “Ja, tof hè! Die hebben we van de moeder van Esli gekregen. Het is een designstuk en echt een eyecatcher in onze woonkamer.”

Slaapkamers en mancave

“Op de eerste verdieping hebben we twee ruime slaapkamers en een grote badkamer. We slapen zelf aan de achterkant van het huis, omdat er in de kamer een grote kastenwand zit en openslaande deuren naar het balkon. Aan de voorkant hebben we nog een logeerkamer.” Maar dat is nog niet alles. “We hebben ook nog een zolder, dat is Esli zijn mancave geworden. Compleet met dartbord, playstation én koelkast.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

“We wonen hier nu drie weken en sinds 29 maart hebben we ook een nieuw gezinslid, Guusje. We zijn onwijs blij met ons huis en hoeven hier voorlopig niet meer weg.”

Guusje

Binnenkijken bij….

Woon jij ook in een eigen paleisje en wil je dat graag aan de rest van Gouda laten zien? Laat het ons weten! En heb je al binnen gekeken bij deze woningen?

Oproep: laat jouw woning zien in een virtuele editie van ‘binnenkijken bij’

Eén van onze favoriete rubrieken op indebuurt is 'binnenkijken bij', waarbij we binnengluren bij and...
herma andela

Binnenkijken bij Herma: ‘Ik ben echt een soort buurtmoeder’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...

Binnenkijken bij Mischa en Angelique: ‘Vrienden verklaarden mij voor gek toen ik de muren roze wilde verven’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...

Binnenkijken bij Roos: ‘Mijn bed staat in de woonkamer, vlakbij de keuken’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...

adv.