Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Bert aan de Krugerlaan: ‘We zijn omringd door groen en zitten zo in het centrum’

Aangeboden door Alpha Makelaardij B.V. 3 juni 2019

Wat hebben we bij indebuurt toch een fijne baan. We mogen ongegeneerd bij mensen binnenkijken en ze alles vragen wat we willen weten. Deze week namen we een kijkje bij Bert Hiemstra die met zijn vrouw en twee zoons in een prachtig jaren ’30 huis woont aan de Krugerlaan.

“We wonen hier alweer zeventien jaar”, vertelt Bert. “Mijn vrouw en ik komen allebei uit Voorburg, maar toen daar de Vinex-wijken uit de grond werden gestampt was voor ons het vrije gevoel weg. Ik werkte destijds in Den Haag en wilde niet al te ver van mijn werk wonen. Gouda kwam al snel in ons vizier. We kenden de stad totaal niet en hebben toen de plattegrond van Gouda op tafel gelegd. Zo konden we zien waar de meeste ruimte tussen de huizen zat. Dan wisten we achter welke woningen een grote tuin kon zitten.” Inmiddels wil het gezin niet meer weg uit Gouda.

te koop Gouda
Foto: Funda

Favoriete plekjes

Bert en zijn vrouw vonden wonen in een groene omgeving heel belangrijk en hadden ook voorkeur voor een jaren ’20 of ’30 woning. En die vonden ze aan de Krugerlaan! “Dit huis was precies wat we zochten. Een tuin van 25 meter diep, geen woning direct achter of voor ons en een rustige straat.” Als we Bert vragen naar zijn favoriete plek in het huis vertelt hij met een lach op zijn gezicht dat dit de keuken is. “We hebben drie meter aangebouwd en dat is waar de keuken nu zit. Die heb ik echt helemaal naar mijn ideeën ingevuld. Ik kijk de eetkamer, woonkamer en tuin in als ik hier aan het koken ben. In de zomer gaan de openslaande deuren open en eten we vaak in de tuin, heerlijk is dat!”

Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda

“De studeerkamer boven is trouwens ook wel echt een favoriet plekje. Het is een ruime kamer met openslaande deuren naar het balkon. Je zit er heerlijk rustig en hoort in de lente de vogels fluiten. Een betere werkplek bestaat er denk ik niet.”

Een echt gezinshuis

Ook op de verdieping waar de jongens slapen is het een en ander aangepakt. “Er zitten twee dakkapellen op de woning, één aan de voorkant en één aan de achterkant. Hierdoor hebben onze zonen allebei een lekkere kamer en samen een eigen verdieping. Wat ook echt heel fijn is, is de aparte wasruimte die we hebben gemaakt op de eerste verdieping. Hier staan de wasmachine en droger. Ook de badkamer is vernieuwd. Eigenlijk heeft het huis echt alles wat je nodig hebt als gezin.”

Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda

Onze kinderen zijn inmiddels 14 en 15 jaar oud en zijn hier echt op de vierkante meter opgegroeid. Schuin aan de overkant ligt een voetbalveldje, we konden ze altijd vanaf de voordeur in de gaten houden. Ze hebben hier in de wijk op school gezeten en ze tennissen bij een vereniging waar ze op de fiets naar toe kunnen. Echt ideaal.”

Nooit meer weg uit Gouda

Maar toch gaat Bert met zijn gezin verhuizen. Huh, wat? “Ja, we gaan hier weg. Het huis aan de Krugerlaan staat te koop.” Oké, plottwist. “Onze droom is altijd geweest om in een vrijstaand huis te wonen, aan het water en in een nog groenere omgeving en dat gaan we nu doen”, vertelt Bert. “Het zal best wel even wennen zijn. Dit voelt echt als thuis, onze jongens zijn hier opgegroeid, maar in het nieuwe huis hebben we nóg meer ruimte.”

te koop Gouda
Foto: Funda

Heb jij interesse in de woning van Bert aan de Krugerlaan of ben je nieuwsgierig? Kijk dan hier voor meer informatie >>>


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Alpha Makelaardij B.V.. Meer over Alpha Makelaardij B.V. ontdekken?

Alpha Makelaardij B.V. makelaars

Geopend08:30 - 17:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Hoge Gouwe 17, Gouda

Bekijk meer:makelaars

Lees ook:

Mirna van Alpha Makelaardij: ‘Maak je niet druk om de praktische zaken, daar zijn wij voor’

Misschien wel één van de belangrijkste beslissingen die jij maakt in jouw leven. De aankoop van een ...
yvonne groen

Binnenkijken bij Yvonne aan het Bolwerk: ‘Ik heb een tuin én een gemeenschappelijk dakterras’

We parkeren onze fiets tegenover sportschool Basic-Fit en kijken omhoog. Hierboven zou Yvonne Groen ...

Filmpje! Sneak preview: binnenkijken bij Yvonne boven de Basic-Fit

Elke week nemen we een kijkje in het huis van één van onze stadsgenoten. Bijzondere woningen, monume...

adv.