Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ben werkt al 25 jaar bij Mozaïek Wonen: ‘We renoveren een badkamer binnen vijf dagen’

Aangeboden door Mozaïek Wonen 16 juli 2019

Ben Landegge is al tien jaar projectleider bij Mozaïek Wonen en kan zich geen ander werk meer voorstellen. Vijfentwintig jaar geleden werkte hij bij de NS. Toen hij een vacature voorbij zag komen voor opzichter bij Mozaïek Wonen hoefde Ben geen twee keer na te denken.

“Wat het zo leuk maakt? Toch de afwisseling denk ik. Ik ben met allerlei projecten tegelijk bezig die ik van A tot Z begeleid samen met een team van hele leuke mensen.” Begin van het jaar is Ben vooral bezig met plannen en kijken of projecten haalbaar zijn binnen het budget en de tijd die er voor is. “Vervolgens gaan we de aanbestedingen doen en kiezen we een partij waarmee we gaan samenwerken.”

‘We zijn bezig met het renoveren van 140 badkamers’

Vervolgens moet er heel veel overlegd worden. Met bewonerscommissies, medewerker sociaal beheer en alle betrokkenen. “Als alles rond is worden er brieven naar de bewoners gestuurd met uitleg over wat we gaan doen en wat de consequenties zijn voor hen. Als het echt een ingrijpend project is, dan worden er ook informatie avonden georganiseerd.”

“Zo zijn we nu bijvoorbeeld bezig met het renoveren van 140 badkamers in Gouda. En dat gaat heel snel, want we renoveren een badkamer binnen vijf dagen en ze krijgen ook nog nieuwe ramen.”

140 nieuwe badkamers én nieuwe ramen

In vijf dagen een compleet nieuwe badkamer én nieuwe ramen, kan dat? “Ja, dat kan. We doen het aan de Bogen in Gouda. Het is een nieuwe concept met minder overlast voor bewoners en een prachtig resultaat.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Mozaïek Wonen Gouda
Gerenoveerde badkamers Foto: indebuurt Gouda

“Alle 140 badkamers krijgen door middel van tegelpanelen in een handomdraai een andere en nieuwe look. Ook krijgen ze een nieuwe tegelvloer, een spanplafond met ledverlichting, nieuw sanitair, kranen en een glazen spatscherm.”

De woningen krijgen ook nieuwe ramen. “De meeste woningen hadden nu nog aluminium kozijnen, die vervangen we door houten kozijnen die helemaal open kunnen, dat noemen we ook wel de verhuis stand.”

Contact met bewoners

“Het is ook best een uitdagende baan. Je wil dat iedereen tevreden is, maar dat lukt niet altijd. Er zijn wel eens huurders die niet mee willen werken door bijvoorbeeld persoonlijke omstandigheden of dat bewoners opzien tegen de werkzaamheden. Ik ga dan in gesprek met de bewoners en we zoeken eventueel samen naar een oplossing op maat. Bij dit project met de badkamers ging het heel goed. We zorgden er dan ook wel voor dat als mensen vijf dagen hun toilet en douche niet konden gebruiken we een chemisch toilet plaatste in de woning. Ook hadden we een douchewoning ingericht. Dat is een woning die leeg staat en gebruikt kan worden voor bewoners om te douchen.”

Mozaïek Wonen Gouda
Foto: indebuurt Gouda

Het hele project is voor de bouwvak klaar. “Daarom organiseren we op 25 juli een feestje. Alle bewoners zijn uitgenodigd om een kop koffie en iets lekkers te komen nuttigen. Dit doen we omdat we iedereen willen bedanken voor hun medewerking en het project goed af te sluiten.”


Meer over Mozaïek Wonen ontdekken?

Mozaïek Wonen gemeente en lokale diensten

Gesloten08:30 - 17:00

Bachstraat 1 , Gouda

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

Lees ook:

binnenkijken indebuurt

We zijn op zoek naar het mooiste huis van Gouda en jij kunt je NU opgeven

Wij zijn altijd ontzettend nieuwsgierig naar hoe Gouda woont en elke week mogen wij binnenkijken in ...
korte groenendaal

Binnenkijken bij Marieke en Sanan: ‘Vanuit Baku (Azerbeidzjan) naar Gouda voor de liefde’

Wonen in de binnenstad van Gouda; voor de één is het een droom en de ander moet er niet aan denken. ...
Nieuwbouw Gouda

4 x nieuwbouwprojecten in Gouda

Palen worden de grond ingeslagen, beton wordt gestort en bakstenen worden op elkaar gestapeld. Korto...

adv.