Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Arie zet zich in voor de buurt: ‘Op zondagmiddag kan iedereen aanschuiven voor een borrel’

Aangeboden door Mozaïek Wonen 19 oktober 2019

Zaterdag 12 oktober was het De Dag van het Huren in Gouda. Wat dat inhoudt? Dat vroegen wij ons ook af en dus gingen we op bezoek bij het Olympiadeplein, waar die dag van alles op het programma stond. Van bloembollen planten tot ramen zemen.

Tijdens de landelijke Dag van het Huren gaan huurders en medewerkers van Mozaïek Wonen samen ook aan de slag voor een prettige leefomgeving. Huurders kwamen zelf met ideeën voor projecten om aan te pakken. Denk hierbij aan het aanbrengen van meer groen in de wijk, het verwijderen van onkruid of het schoonmaken van de galerij. Na een kleine toespraak en een officiële opening gingen bewoners en medewerkers van Mozaïek aan de slag om de buurt op te leuken. Tijdens deze drukke dag nam Arie Warnaar even de tijd om met ons te kletsen. “Ik ben voorzitter en secretaris van onze bewonersvereniging De Ring”, vertelt Arie. “Ik ben hier tien jaar geleden komen wonen en toen de flat in 2008 helemaal gerenoveerd werd, zijn we begonnen met verschillende initiatieven.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Mozaïek Wonen
©indebuurt Gouda

Feestjes en barbecue

Er werden feestjes en barbecues georganiseerd en zelfs het shantykoor stond voor de deur te zingen. “Toen Mozaïek Wonen zag hoe leuk het was om activiteiten voor bewoners te organiseren kregen we zelfs een ruimte om te gebruiken voor verschillende doeleinden. Ook kregen we meubilair in bruikleen waardoor we nu een soort woonkamer hebben kunnen creëren. Bewoners en verschillende bedrijven doen zelfs donaties zodat we vooruit kunnen.”

Arie is er maar druk mee, want het neemt zeker zo’n 6 uur per week in beslag. “Samen met vier andere bestuursleden en zeker twintig vrijwilligers organiseren we verschillende activiteiten voor onze leden in de Estafetteflat en De Tribune. Twee ochtenden in de week kan iedereen koffie komen drinken en dat is fijn voor de mensen die alleen zijn en ja, daar hebben we er veel van in de flat. Ook organiseren we thema-avonden en op zondagmiddag een borrel. Het is leuk om te zien dat mensen naar elkaar toe groeien en dat je echt het gevoel krijgt dat je hier met elkaar woont. De spelletjesavonden op vrijdag worden helemaal druk bezocht. Dan wordt er fanatiek geklaverjast of gedobbeld.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

©indebuurt Gouda
©indebuurt Gouda

Ze steunen ons echt

Waarom het zo belangrijk is om dit te doen? “Het succes komt doordat het bewoners zijn die dit in stand houden. We doen dit met elkaar en dat zorgt voor saamhorigheid. Tijdens de Burendag van afgelopen september zaten we hier met bijna 75 man, dat is toch geweldig! We onderhouden ook gezamenlijk de tuinen. We hebben het onderhoud officieel overgenomen van de gemeente. Van Mozaïek Wonen hebben we zelfs een hogedrukreiniger gekregen om alles goed te kunnen schoonmaken. Ze steunen ons echt!”

Zo’n dag als vandaag vindt Arie heel belangrijk. “We vinden het belangrijk om samen met Mozaïek Wonen te laten zien dat we het echt samen doen. Ze ondersteunen ons waar ze kunnen en geven ons het vertrouwen. En volgend jaar bestaat de flat 50 jaar. Hopelijk kunnen we dat ook feestelijk met elkaar gaan vieren.”


Meer over Mozaïek Wonen ontdekken?

Mozaïek Wonen gemeente en lokale diensten

Gesloten08:30 - 17:00

Bachstraat 1 , Gouda

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

Lees ook:

Mozaïek Wonen Gouda

Ben werkt al 25 jaar bij Mozaïek Wonen: ‘We renoveren een badkamer binnen vijf dagen’

Ben Landegge is al tien jaar projectleider bij Mozaïek Wonen en kan zich geen ander werk meer voorst...
sociale huurwoning

Dit moet je weten over sociale huurwoningen in Gouda

Wat kost een sociale huurwoning? Hoelang moet je inschreven staan bij WoningNet Regio Midden-Holland...

adv.