Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alex en Janine zijn buurtregisseur: ‘Contact met de huurder is het belangrijkst’

Aangeboden door Mozaïek Wonen 11 januari 2020

Alex van Ginkel (29) en Janine Luijk (45) zijn beide werkzaam als buurtregisseur bij Mozaïek Wonen. “Als buurtregisseur ben je het gezicht in de wijk, je bent het eerste aanspreekpunt en vraagbaak voor huurders. Je weet als geen ander wat er speelt in een wijk”, vertelt Alex.

“De thema’s schoon, heel en veilig zijn de rode draad in ons werk”, zegt Janine. “We stimuleren en ondersteunen bewonersinitiatieven, hierbij kun je denken aan het opknappen van de centrale hal of een nieuwjaarsreceptie. We proberen huurders hierbij te betrekken en stimuleren hun eigen oplossingen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

©Mozaïek Wonen

Contact met de huurder

“We vinden het ook heel belangrijk om te weten wie er bij ons wonen”, vertelt Alex. “Sinds kort gaan we bijvoorbeeld na zes weken langs bij een nieuw huurder om te kijken hoe het gaat. We kijken dan of er nog vragen of onduidelijkheden zijn en hoe diegene woont.”

‘Het kennen van de huurder wordt steeds belangrijker’

Alex vertelt dat dit de drempel om hulp te vragen ook echt verlaagt. “Je hebt direct goed contact met de huurder en ze weten met welke vragen ze bij je terecht kunnen. Het kennen van de huurder en het verbinden van huurders onderling wordt steeds belangrijker.”

Lekkenburg

“Zo hebben we laatst aan de bewoners van de Lekkenburg gevraagd wat zij vinden van de woonomgeving en wat er volgens hen beter zou kunnen in en rondom het complex. Hierdoor kwam naar boven dat betere verlichting in de berging erg fijn zou zijn voor de huurders. Dat gaan we dus ook aanpakken”, vertelt Janine.

Tekst gaat verder onder de foto.

©Mozaïek Wonen

Voor een eventuele financiële bijdrage heeft Mozaïek Wonen ook iets speciaals; het Trots Op je Buurt Fonds. Denk hierbij aan het opleuken van de wijk met planten, het organiseren van een stamppotavond voor huurders of het aanbrengen van leuk kleurtje in de hal.

Trots Op Je Buurt Fonds

Huurders die zelf actief aan de slag gaan om de leefbaarheid in de straat, flat of buurt te verbeteren, kan Mozaïek Wonen ondersteunen. “Bijvoorbeeld door middel van onze eigen ervaring en kennis of we brengen ze in contact met andere partijen, zoals gemeente, wijkteam en politie”, vertelt Janine.

Financiële steun

Wat veel huurders niet weten is dat er dus financiële steun is vanuit Mozaïek Wonen. “Hebben huurders zelf of samen met buren een idee om de leefbaarheid in het wooncomplex of -omgeving te verbeteren, dan kunnen zij via het formulier Trots Op Je Buurt Fonds een aanvraag doen voor ondersteuning.”

Bekijk hier het formulier Trots Op je Buurt Fonds.


Meer over Mozaïek Wonen ontdekken?

Mozaïek Wonen gemeente en lokale diensten

Gesloten08:30 - 17:00

Bachstraat 1 , Gouda

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

Lees ook:

Mozaïek Wonen Gouda

Ben werkt al 25 jaar bij Mozaïek Wonen: ‘We renoveren een badkamer binnen vijf dagen’

Ben Landegge is al tien jaar projectleider bij Mozaïek Wonen en kan zich geen ander werk meer voorst...
sociale huurwoning

Dit moet je weten over sociale huurwoningen in Gouda

Wat kost een sociale huurwoning? Hoelang moet je inschreven staan bij WoningNet Regio Midden-Holland...
sociale huurwoningen

Er worden 63 nieuwe sociale huurappartementen gebouwd in Gouda

Wonen op een sfeervolle locatie nabij de Julianasluis is niet alleen weggelegd voor de 'happy few'. ...

adv.