Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 x onmisbare tips voor alle starters op de Goudse huizenmarkt

Aangeboden door Mijn 1e Hypotheek 27 september 2019

Je eerste huis kopen in Gouda is anno 2019 niet bepaald makkelijk. Sta jij op het punt de sprong te wagen en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Ed Voskuil is hypotheekadviseur bij Mijn 1e Hypotheek en heeft al veel Goudse starters geadviseerd over hun hypotheek. Als er iemand is die weet waar je bij het kopen van je eerste huis aan moet denken, is hij het. We zetten een paar handige tips van Ed voor je op een rij.

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Bedenk hoeveel je kunt uitgeven

Voordat je vol enthousiasme heel Funda afstruint op zoek naar je eerste huis, is het verstandig om eerst je financiën onder de loep te nemen. Met een maximaal budget in gedachten, is het zoeken naar een geschikte woning stukken makkelijker. “Het is verstandig om niet alleen te berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen, maar ook te kijken naar de maandlasten. Heb je na het kopen van een huis nog geld over voor andere leuke dingen?”, aldus Ed.


Meer over Mijn 1e Hypotheek ontdekken?

Mijn 1e Hypotheek hypotheekadvies

Geopend09:00 - 17:30

Kleiweg 108, Gouda

Bekijk meer:hypotheekadvies

Check wat je maximaal kunt lenen

De hoogte van de hypotheek die je kunt afsluiten, hangt onder andere af van je inkomen (en eventueel dat van je partner). Wil je een indicatie wat jij maximaal kunt lenen, kijk dan op de website van Mijn 1e Hypotheek en bereken het zelf. Houd er rekening mee, dat je voor het kopen van een woning spaargeld nodig hebt. “Je moet bijvoorbeeld de 6% kosten koper zelf betalen. Daarnaast kun je spaargeld gebruiken als je moet overbieden of als je een woning koopt die duurder is dan je maximale hypotheek toelaat”, licht Ed toe.

Tijd om huizen te bekijken

Wanneer je weet wat je maximaal kunt lenen, is het tijd om op huizenjacht te gaan. “Je kunt natuurlijk huizen zoeken door online op zoek te gaan. Maar je kunt je ook oriënteren op de Open Huizen Dag op 5 oktober 2019. Op deze dag kun je tussen 11.00 en 15.00 uur zonder afspraak bij veel te koop staande huizen binnen kijken”, aldus Ed. Hij raadt aan om verschillende huizen in het echt te bezichtigen. “Hoe meer huizen je ziet, hoe meer ideeën je krijgt. Daardoor krijg je uiteindelijk een beter beeld van wat je zoekt in een woning. Als je het lastig vindt om de zoektocht zelf te doen, kun je ook altijd een aankoopmakelaar in de arm nemen.”

Schakel een financiële adviseur in

Wanneer je jouw droomhuis eenmaal hebt gevonden, is het slim om een afspraak met een financiële adviseur te plannen. Het kiezen van de juiste hypotheek vraagt om kennis van zaken, en dat is precies waar Ed je bij kan helpen. Wel zo fijn als je niet zelf urenlang bezig bent om alle opties door te nemen, maar die klus kan overlaten aan een expert. Mijn 1e Hypotheek is 100% onafhankelijk en dat is een groot voordeel. “Daardoor kunnen wij bij bijna alle geldverstrekkers terecht”, legt Ed uit.

Wil je ontdekken wat jouw mogelijkheden zijn? Ed adviseert je graag. En het mooiste is: het eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Wanneer je bij Ed langskomt, neemt hij uitgebreid de tijd om jouw situatie te bespreken en je passend advies te bieden.

Gratis gesprek Mijn 1e Hypotheek

Wil je precies weten wat je kunt lenen, heb je een huis op het oog of heb je een andere vraag? Maak ...

Lees ook:

Nieuw aan de Kleiweg, Mijn 1e Hypotheek: ‘Wij helpen starters voor een vaste prijs’

Een huis kopen is voor starters een bijzonder, maar vaak ook ingewikkeld proces. Er komt veel bij ki...

Gaaf! 5 x binnenkijken bij bijzondere gebouwen waar je normaal nooit komt

In Gouda staan ongelofelijk veel mooie gebouwen waar je eigenlijk nooit binnen kunt kijken. Oude bio...

Binnenkijken bij Raymond en Anouk: ‘We doen veel interieurinspiratie op bij restaurants’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...
Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.