Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vijf zussen laten uniek sieraad maken ter nagedachtenis aan hun moeder: ‘De ring past echt bij haar’

Aangeboden door Juwelier Jos 16 juli 2020

Een persoonlijke herinnering omzetten naar een tastbaar en uniek sieraad of voorwerp, dat is wat Goudsmid Jos van Beek het allerliefste doet. “Toen ik 15 jaar oud was koos ik al voor dit vak.” Dagelijks ontwerpt Jos samen met klanten unieke sieraden ter nagedachtenis aan overleden dierbaren.

Zo kwamen er enige tijd geleden drie vrolijke dames binnen bij Juwelier Jos. “Drie zussen die een herinneringssieraad uit kwamen zoeken ter nagedachtenis aan hun overleden moeder”, vertelt Jos. “Een bijzondere opdracht, want ik kende zowel de vader als de moeder van de zussen. We woonden vroeger in dezelfde wijk. Dat de dochters na jaren weer bij mij terecht komen voor een gedenksieraad vind ik heel bijzonder.”

Een hele uitdaging

De zussen zochten een uniek sieraad dat ze allemaal mooi zouden vinden. “Eigenlijk wilden ze allemaal hetzelfde sieraad, maar dat is nog niet zo makkelijk.” Tijdens het gesprek vertelden de zussen dat zij nog twee zussen hebben die de volgende dag ook naar de winkel zouden komen. “We moesten dus op zoek naar een sieraad die bij alle vijf de vrouwen in de smaak zou vallen, een hele uitdaging dus!”

Tekst gaat verder onder de foto.

In de collectie van Memorie Sieraden vinden de dames dan ook niet direct het perfecte sieraad. Maar in de winkel van Juwelier Jos ziet één van de zussen een prachtige, klassieke solitair ring staan. “Die sprak haar direct aan”, vertelt Jos. “Het ontwerp lijkt op de ring die ze in eerste instantie al in gedachten hadden.” De andere twee zussen waren ook opslag verliefd op het sieraad. “Dit is precies de ring die zij zochten. Het past echt bij hun moeder. Zij zou hem prachtig gevonden hebben.”

Een eigen draai

De volgende dag hebben ook de andere twee zussen hun keuze gemaakt. De ringen van de zussen zien eruit alsof ze hetzelfde zijn, maar dat is niet zo. De zussen besloten om ieder hun eigen draai aan de ring te geven. Dit om hun eigen sieraad toch persoonlijk en bijzonder te maken. “De chaton (zetkast) is bij elke ring gelijk, maar de scheen (band) is verschillend. Eén zus kiest een bolletjes band, in plaats van een gladde band. Een andere zus kiest een zilveren ring, omdat zij voornamelijk zilver draagt. De overige zussen kiezen voor geelgoud”, vertelt Jos. “Ook de gravures zijn verschillend. De één kiest voor een handgeschreven gravure, terwijl de ander ervoor kiest om niets in de ring te laten graveren. Zo creëren zij ieder een uniek en persoonlijk sieraad met een prachtige nagedachtenis aan hun moeder dat ook samen één geheel vormt.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Twee zussen met hun ring ©Juwelier Jos

Memorie sieraden

De unieke ringen konden gewoon geproduceerd worden in de Edelsmederij van Memorie Sieraden. “Omdat Memorie Sieraden het gehele productieproces zelf in huis doorloopt, zijn de mogelijkheden eindeloos en is het mogelijk om kleine of grote aanpassingen te maken aan een bestaand sieraad. Ook is het mogelijk om een geheel nieuw sieraad te laten ontwerpen. Door de nieuwste 3D- en lasertechnieken kan elk sieraad volledig naar de wensen van de klant ontworpen en gemaakt worden.”

Wil jij ook een uniek sieraad laten maken? Neem dan contact op met Juwelier Jos.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Juwelier Jos. Meer over Juwelier Jos ontdekken?

Juwelier Jos juweliers

Geopend09:00 - 17:00

Lange Tiendeweg 17, Gouda

Bekijk meer:juweliers

Goudsmid Jos zit 40 jaar in het vak: ‘Ik begon aan de Wilhelminastraat met Juwel Art & Ribelli’

Toen Jos van Beek 15 oud jaar was, koos hij voor het vak van goudsmid en juwelier. "Ik heb altijd al...

adv.