Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stefan van Outdoor Gouda: ‘Duurzaamheid is heel belangrijk, geen plastic flesjes meer!’

Aangeboden door Outdoor Gouda 26 november 2019

Stefan is eigenaar van Outdoor Gouda aan de Nieuwehaven. Hij is niet alleen de eigenaar, maar ook de drijfveer achter de winkel. “Door mijn passie om eropuit te trekken met rugtas heb ik veel geleerd. Ik ben er elke dag mee bezig, juist omdat ik het ook erg leuk vind om kennis en ervaringen te delen. En daar komt ook een stukje duurzaamheid bij kijken. Het is natuurlijk raar om buitensportartikelen te verkopen die de natuur belasten…”

“Ik vind het heerlijk om de bergen in de trekken met eten voor twee weken in mijn rugzak. Ik word blij van wandelen in de bergen en wildkamperen. Of van dagtochten maken met mijn gezin en met een camper touren. Ik vind het allemaal gaaf om te doen”, vertelt Stefan. “Maar wat me wel opvalt zijn de plastic flesjes in de natuur, zonde!” Dat is dan ook de reden dat Stefan roestvrijstalen flessen verkoopt bij Outdoor Gouda.

Tekst gaat verder na de foto.

©indebuurt Gouda

“Daar waar ik kan houd ik rekening met de duurzame productie van artikelen. Zo ook deze fles die gemaakt is door een bedrijf in Spanje. Zij maken al heel lang roestvrijstalen flessen. Doordat de productie in Europa plaatsvindt, stimuleren we de economie én heb je geen transportkosten uit bijvoorbeeld China.”

En als je een oude fles inlevert bij Stefan (geen pet fles) krijg je 20% korting op een nieuwe fles.

Productie in Europa

Toen Stefan tien jaar geleden met de winkel verhuisde naar de oude brandweerkazerne aan de Nieuwehaven, begon hij ook met duurzamer ondernemen. “Het is echt een gevoelsding. Het is natuurlijk ook heel raar om buitensportartikelen te verkopen, maar de productie ervan belast het milieu juist. En het is niet makkelijk om alles te vervangen, want er zijn producten die ik al vijftig jaar verkoop. Gelukkig kan het wel steeds vaker. Je moet gewoon verder kijken dan je neus lang is. Productie in Europa is gewoon veel beter.”

Neem bijvoorbeeld dit mes van Morakniv. “Het is volledig gemaakt in Zweden, van Zweeds staal én het kost maar € 8,95. Of bijvoorbeeld de fietstassen van Vaude, die worden in Duitsland gemaakt.”


Meer over Outdoor Gouda ontdekken?

Outdoor Gouda sportwinkels

Gesloten13:30 - 17:00

Nieuwehaven 45a, Gouda

Bekijk meer:sportwinkels

Lees ook:

tentendag outdoor Gouda

Festival of vakantietent nodig? Bij Outdoor Gouda vind je ze

De periode van zomerfestivals en -vakantie is bijna in zicht en daarom is het tijd om alvast het een...

De paden op en de lanen in: 4 x wandelroutes rondom Gouda voor gevorderden

De Nijmeegse vierdaagse is begonnen, maar ook hier in Gouda kan er lekker gewandeld worden. Ben je e...

adv.