Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verbouwing in volle gang: zo ziet de nieuwe zaak van Kempkes Optiek er nu uit

Aangeboden door Kempkes Optiek Gouda 23 juni 2019

BURO M2R uit Rotterdam heeft het interieurdesign van de nieuwe winkel van Kempkes Optiek verzorgd. Roger Teunisse vertelt: “De opdracht was helder: ontwerp de mooiste optiekzaak van Nederland.” Maar hoe doe je dat?

Kempkes Optiek verhuist medio augustus 2019 naar het voormalige pand van de Kijkshop op Agnietenstraat 50. “We zijn op de Hoogstraat uit ons jasje gegroeid,” zegt Carlo van Kleij, die samen met zijn zus Marjanne eigenaar is van het familiebedrijf. “Op de nieuwe locatie kunnen we onze passie voor dit prachtige vak verder ontwikkelen.”

Totaal anders

“De wens van Carlo en Marjanne was om een ontwerp te realiseren dat totaal anders is dan wat je ziet in traditionele optiekzaken. In Nederland zijn er weinig mensen die zo ambitieus zijn als zij. Wij hebben veel kennis van het inrichten van openbare ruimtes waar beleving van de gebruiker centraal staat. Dat hebben we ook toegepast in het design van de nieuwe winkel voor Kempkes Optiek”, vertelt Roger.

Tekst gaat verder op de foto.

Kempkes Optiek Gouda
Foto: Kempkes Optiek

Nooit dertien in een dozijn

BURO M2R ontwerpt altijd vanuit de gebruiker. In dit geval zijn dat zowel de medewerkers van Kempkes Optiek als de bezoekers van de winkel. “De vraag is in welke wereld je mensen wilt laten binnenkomen. Welke sfeer wil je neerzetten? Dat is voor ons het vertrekpunt. We beginnen met een blanco vel. De stijl ontstaat op basis van de vraag en wensen van de gebruiker. Het is nooit dertien in een dozijn.”

Tekst gaat verder op de foto.

Kempkes Optiek Gouda
Foto: Kempkes Optiek Gouda

De nieuwe winkel

Beleving staat centraal in de nieuwe winkel. Dat begint al bij binnenkomst in het tochtportaal, waar je straks een kijkje krijgt in de geschiedenis van het familiebedrijf Kempkes Optiek. Binnen is er natuurlijk aandacht voor de collecties. Elke zone krijgt z’n eigen stijlvolle presentatie.

“We hebben gebruikgemaakt van materialen als notenhout, geborsteld messing en travertin op de vloer. Ook in de refractieruimtes speelt sfeer een belangrijke rol. Geen klinische behandelkamers, maar vertrekken met de sfeer van een kleine woonkamer. De grote zorg die Kempkes aan hun klanten geeft, wilden wij ook uitdrukken in de zorg voor het interieur. Ik denk dat dit echt de mooiste optiekzaak van Nederland gaat worden.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kempkes Optiek Gouda. Meer over Kempkes Optiek Gouda ontdekken?

Kempkes Optiek Gouda opticiens

Geopend09:00 - 18:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Hoogstraat 22, Gouda

Bekijk meer:opticiens

Lees ook:

Deze zaak heeft zijn oog laten vallen op het oude pand van de Kijkshop

Kempkes Optiek verhuist in mei 2019 naar het voormalige pand van de Kijkshop op Agnietenstraat 50. "...

Jaqueline, Jolanda en Marijke werken al tien jaar bij Kempkes Optiek in Gouda

Een bijzonder moment bij Kempkes Optiek: maar liefst drie collega's vieren hun 10-jarig jubileum bij...
Appartementen in Gouda koop kijkshop Stadskantoor

Er komen 30 appartementen boven de oude Kijkshop in Gouda

Als we iets hebben gemerkt, is het dat de woningen in de binnenstad niet aan te slepen zijn. Boer Ma...

adv.