Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ido is al 30 jaar vaste klant bij Outdoor Gouda: ‘Mijn ouders kochten hier mijn eerst matje, zo’n hele dunne’

Aangeboden door Outdoor Gouda 11 juli 2020

Gouwenaar Ido de Jong is werkzaam in de bouw, maar vult zijn vrije tijd het liefst met reizen. Hij is van jongs af aan een kampeerder en trekt er graag op uit met zijn motor. Voor de spullen die hij nodig heeft op reis is Ido wekelijkse bij Outdoor Gouda te vinden.

“Ik kom hier al meer dan 30 jaar”, zegt Ido. “De eerste keer dat ik bij Outdoor Gouda kwam zaten ze nog op de Groenendaal. Mijn ouders kochten hier mijn eerste slaapzak en matje. Zo’n hele dunne waar je alles doorheen voelt, weet je wel.” De ouders van Stefan Hakker – eigenaar van Outdoor Gouda – runden toen de zaak nog. “Onze ouders kenden elkaar al langer, maar Stefan en ik leerden elkaar pas echt kennen in So What. Zo zijn we bevriend geraakt.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Stefan en Ido ©indebuurt Gouda

Een grote fout

“Vroeger ging ik met mijn ouders altijd op fietsvakantie. Het zit er dus al van kleins af aan in. Ook nu ga ik nog minimaal één keer per jaar kamperen.” Ido koopt eigenlijk alles bij outdoor Gouda, maar niet al te lang geleden maakte hij een grote fout. “Ik kocht een tent, bij zo’n grote winkel, een B-merk. Nou, dat had ik beter niet kunnen doen natuurlijk. Ik had ‘m nog niet eens opgezet en het ging al fout. Die stokken wilden niet in elkaar… Ik had die tent bijna de singel in gegooid. Dat doe ik dus nooit meer. Toen ben ik maar weer bij Stefan langsgegaan.”

‘Hij heeft alles’

Ido komt al zo lang bij Outdoor Gouda omdat Stefan kennis heeft van al zijn producten. “Ga maar eens naar zo’n mega concern. Als je daar iets wilt weten over een slaapzak is er niet veel dat ze je kunnen vertellen. Stefan daarintegen kan blijven vertellen. Hij weet echt waar hij het over heeft.” Ook voor werk shopt Ido veel bij Stefan. “Ik koop hier ook mijn werkkleding en waterdichte tassen. Op die tassen heeft Stefan zelfs mijn Ido Bouw’t logo gedrukt.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Waterdichte tassen ©indebuurt Gouda

Rijdende reclame

Een tijdje geleden zijn we met de motor naar Tokyo gereden. “Ik heb toen echt veel spullen bij Stefan gekocht. We hebben onze motoren toen laten bestickeren met het logo van Outdoor Gouda.” Ook gaat Ido één keer per jaar met een vriendengroep kamperen in de Ardennen. “Een aantal weken voor de trip komen al die gasten hier inkopen doen.”

Stefan heeft dan misschien niet een megawinkel waar honderden tenten opgezet staan, maar hij kan wel echt alles bestellen. “Ik heb nog nooit gehoord ‘nee, dat kan niet’.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Outdoor Gouda. Meer over Outdoor Gouda ontdekken?

Outdoor Gouda sportwinkels

Gesloten09:00 - 18:00

Nieuwehaven 45a, Gouda

Bekijk meer:sportwinkels

Lees ook:

Outdoor Gouda

Stefan van Outdoor Gouda: ‘In de bergen met een rugzak vol eten voel ik mij thuis’

Stefan is eigenaar van Outdoor Gouda aan de Nieuwehaven. Hij is niet alleen de eigenaar, maar ook de...

adv.