Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Groothandels gaan voor iedereen open: hier in Gouda kun je nu ook boodschappen doen

Door Eva van Dantzig 15 oktober 2020

Je hebt het misschien al gemerkt, de drukte in de supermarkten neemt toe en online boodschappen bestellen gaat weer iets minder makkelijk. Veel bezorgmomenten zijn bezet. Goed nieuws: groothandels als Sligro, Hanos en Makro zijn vanaf vandaag weer voor iedereen toegankelijk. Dit maakte het CBL, de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, bekend.

De regels van het RIVM zijn er niet voor niets. Ga alleen op pad als het nodig is, vermijd groepen mensen en houd afstand.

De tijdelijke opening voor consumenten zonder pasje geldt in ieder geval zo lang restaurants en cafés volledig zijn gesloten. De druk neemt weer toe op de supermarkten nu er weer een gedeeltelijke lockdown is. Ook afgelopen voorjaar besloten de zelfbedieningsgroothandels voor iedereen open te gaan.

Sligro

In Gouda kun je dus terecht bij de Sligro aan de Hanzeweg. Wil je hier boodschappen doen? Dan moet je je eerst even melden bij de balie en bij voorkeur een mondkapje dragen.

Supermarkten

Om boodschappen te doen in Gouda ben je natuurlijk ook gewoon welkom bij de supermarkten in de stad. Hou rekening met de uurtjes voor kwetsbaren en iedereen wordt geadviseerd om zoveel mogelijk in je eentje inkopen te doen. Liefst met een mondkapje op. Hou er rekening mee dat je na 20.00 uur geen alcohol meer kunt kopen. Om discussies hierover tegen te gaan, besluiten een aantal winkels om de openingstijden tijdelijk aan te passen. Check bij de supermarkt bij jou om de hoek de meest recente openingstijden.


Lees ook:

Daten in coronatijd: 7 x leuke activiteiten die je wél nog kunt doen

Je hebt nét iemand ontmoet en wilt volop gaan daten met die leukerd, tot het coronavirus roet in het...

Help de horeca: deze Goudse restaurants bezorgen bij jou thuis

Door de harde maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, krijgen veel ondernemers het opnieuw de ...

Gedeeltelijke lockdown komt hard aan in Gouda: ‘We gaan knokken tot we erbij neervallen’

“We gaan naar een gedeeltelijke lockdown”, vertelt Mark Rutte tijdens de persconferentie van dinsdag...

Meer over

Winkelen

adv.