We mochten binnenkijken in de oude Arcade Bioscoop en zo ziet het er nu uit

Door Kirsten Spooren 23 februari 2019

Even een filmpje pakken in de Arcade bios, wie deed dat nu niet? De oude bioscoop in de kazerne bestaat al een tijdje niet meer en wordt momenteel verbouwd tot Cheese Experience. Toch was er nog veel te zien van het oude filmhuis en dus namen we een kijkje. 

Van klooster, pesthuis en kazerne naar bioscoop. En straks opent op deze plek de Cheese Experience, Gouda’s nieuwste attractie. In de Gouda Cheese Experience is van alles te beleven op het gebied van koeien, melk en kaas. Het wordt een combinatie van ontdekken, fun en leren, met onder meer een quiz, ontdekwanden, kazen keren en virtueel melken.

In de regiekamer

Daar is nu nog weinig van te zien, maar de plannen klinken veel veelbelovend. De officiële opening is pas eind augustus en er moet nog veel gedaan worden. Het sloopwerk van de oude bioscoop is wel al in volle gang, maar je herkent nog veel van de Arcade bios. Zo mochten we een kijkje nemen in de regiekamer, speelden we kassière bij de kiosk en liepen we door de lege filmzalen. Kijk zelf maar in het filmpje hierboven.

Lees ook…

feit gouda

Mysterie opgelost: wat was de Arcade Bioscoop vóór je er films kon kijken?

Deze zomer opent de Cheese Experience zijn deuren in het pand aan de Agnietenstraat. Vanaf 1987 zat ...
Artist Impression Cheese Experience Gouda

Nieuw in Gouda: Oude Arcade bioscoop wordt kaaswalhalla

Zo'n mooi pand, wat zal daar toch mee gebeuren? Daar hebben wij het antwoord op!   Cheese Experienc...

adv.