Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] De Sint Janskerk mag vanaf 1 juni weer open: zo gaat dat eruitzien

Door Kirsten Spooren 21 mei 2020

We halen met z’n allen opgelucht adem, nu de coronamaatregelen versoepeld worden. Vanaf 1 juni mogen we weer genieten van een drankje op het terras, maar we mogen ook weer cultuur gaan snuiven in de stad. Een filmpje pakken, naar de Schouwburg of naar het museum… tijd om te ontdekken hoeveel moois Gouda te bieden heeft. Ook de Sint Janskerk mag vanaf 1 juni open en we gingen langs om te zien welke maatregelen er genomen zijn om dit veilig te laten verlopen. 

Normaal stappen we altijd de kerk binnen via de hoofdingang van de Sint Janskerk, maar die zit voorlopig nog ferm op slot. Via een zij-ingang worden we welkom geheten door de directeur: Jaap van Rijn. Hij laat ons de nodige aanpassingen zien die nodig zijn om straks open te kunnen gaan. “We zijn blij dat we weer open mogen. Het had van mij veel eerder gemogen, maar ja…”, vertelt hij terwijl we – netjes op anderhalve meter afstand – in de winkel en entree van de Sint Janskerk staan. “De kerk is groot genoeg om bezoekers te kunnen ontvangen met de anderhalvemeterregel. Door de kerk heen staan nu tafels met desinfecterende handgel.”

Audiotours

De meeste aanpassingen zijn echter gedaan bij de entree en winkel. “Vooraf moet je een kaartje reserveren en bij de entree staat een scherm waarop je kunt zien hoeveel mensen er in de kerk zijn. Ook is de winkel veranderd in éénrichtingsverkeer. Bij de kassa zijn plexiglasschermen geplaatst en we hebben meer audiotours ingekocht, zodat deze maar één keer gebruikt worden. Na gebruik worden ze gedesinfecteerd voor de volgende dag. Ook hebben mensen de keuze om nieuwe oortjes te kopen bij ons voor de audiotour.”


Meer over Sint Janskerk Gouda ontdekken?

Sint Janskerk Gouda bezienswaardigheden

Gesloten09:00 - 17:30

Achter de Kerk 2, Gouda

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.