Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] Achter de schermen: wij namen een kijkje bij de coronatest drive-in van Gouda

Door Kirsten Spooren 8 juli 2020

Bij (milde) coronaklachten mag iedereen zich gratis laten testen op COVID-19. Dit gebeurt op een specifieke testlocatie, een zogenaamde coronatest drive-in. In Gouda vind je deze drive-in testlocatie in de parkeergarage van de GoStores. Heb je klachten? Dan maak je eerst een afspraak voor je naar de testlocatie gaat. Hoe gaat het verder in zijn werk? Wij namen er een kijkje en ondervonden zelf hoe het was om de test te doen. 

Wil je een coronatest laten afnemen, dan hoef je niet eerst naar de huisarts. Een telefoontje naar de GGD is genoeg. Het nummer dat je moet bellen is 0800-1202 en is zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. De call-agent stelt je een paar vragen over je klachten. Daarna maakt hij of zij een afspraak voor je bij de testlocatie bij de GoStores. Je krijgt dan de tijd waarop de test wordt uitgevoerd te horen. Dit gebeurt zo snel mogelijk, het liefst de volgende dag al.

Duizend mensen per week

De coronatest drive-in van Gouda wordt goed aangegeven zodra je in de buurt komt van de parkeergarage van GoStores. Zodra je aankomt rijden, word je verzocht even te wachten tot een verpleegster je gegevens heeft gecheckt. Neem een ID-kaart, paspoort of rijbewijs mee. Vervolgens kun je doorrijden naar de plek waar de test wordt afgenomen. Tijdens de test blijf je in de auto zitten, maar je moet wel de deur open doen. Als het niet anders kan, mag je ook op de fiets of wandelend naar de testlocatie komen. Het afnemen van de test duurt ongeveer 3 minuten.

In Gouda worden er ongeveer duizend mensen per week getest. “We zien wel dat het iets rustiger wordt, maar het aantal blijft rond de duizend”, vertelt Irma Boogaard, arts bij de coronatest drive-in van Gouda. Goed om te weten: vorige week werd maar één persoon positief getest op corona. De GGD Hollands Midden is blij dat er geen nieuwe coronaclusters zijn ontstaan tot nu toe.

Jeugdverpleegkundigen

De coronatest drive-in wordt in Gouda voornamelijk bemand door jeugdartsen, assistenten jeugdgezondheidszorg en andere collega’s werkzaam binnen GGD Hollands Midden. Er is een goede samenwerking en afstemming met de artsen en verpleegkundigen van de afdeling Infectieziektebestrijding. “Ik had niet verwacht dat ik dit ooit zou doen, maar ik ben blij dat ik kan helpen”, zegt Robin Wegman, coördinator van de testlocatie in Gouda én jeugdverpleegkundige.

In bovenstaande video kun je zien hoe het eraan toegaat in een coronatest drive-in en we deden zelf ook de coronatest.


Lees ook...

Zoveel coronaboetes zijn er uitgedeeld in Gouda

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot ...

John en Marleen zijn zorgverleners: ‘De veiligheid van ons personeel stond voorop’

Marleen Rietveld en John Geul zijn in 2017 de zorgorganisatie E.E.N. Zorg Gouda begonnen. Ze bieden ...
aantal corona gouda

Eén van de eerste coronapatiënten in Gouda verlaat ziekenhuis na 104 (!) dagen

Even een hartverwarmend nieuwtje op de donderdag! Eén van de eerste coronapatiënten van het Groene H...
coronapatiënten gouda

Jacqueline (52) kreeg milde coronaklachten: ‘Ik ben nu nog aan het revalideren’

In onze stad zijn er meer dan 250 Gouwenaars waarvan bekend is dat ze besmet zijn (geweest) met het ...

Meer over

Corona Video

adv.