Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update: Verbouwing Coop supermarkt in Nieuwe Marktpassage eindelijk begonnen

Door Eva van Dantzig 7 november 2019

De plannen voor een Coop supermarkt in de Nieuwe Marktpassage zijn al een tijdje bekend, maar toch gebeurde er de afgelopen maanden weinig. De planning was om in juni de deuren te openen, maar de oplevering staat nu gepland voor begin 2020. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen.

Coop supermarkt moet op de plek komen waar voorheen kapsalon Smile gevestigd was. Zij verhuisden begin oktober naar een andere ruimte in de Nieuwe Marktpassage. Ook de ruimtes waar herenmodezaak Edcetera en winkelketen Halfords zaten worden bij de supermarkt getrokken.

De bedoeling was dat de gemeente afgelopen maart al toestemming zou geven voor de plannen, maar dat ging niet door. Dit had volgens makelaar Bram van Welie te maken met de plannen voor de herinrichting van de straat. Daarbij ging het om de verbouwing van de pui aan de kant van de Agnietenstraat, waarbij de overkapping wordt weggehaald.

Tekst gaat verder onder de foto.

©indebuurt Gouda

Slopen maar!

Afgelopen mei tekenden de gemeente Gouda en Lenferink Groep Zwolle een overeenkomst. Daarmee heeft de belegger toestemming voor de verbouwing welke afgelopen week is begonnen. “We verwachten medio december de ruimte casco op te kunnen leveren, zodat de supermarkt kan gaan inrichten”, vertelt M.E.C. Brink van Lenferink Groep Zwolle, eigenaar van de Passage. “De Coop heeft zo’n acht weken nodig om de supermarkt klaar te maken voor de opening. Naar verwachten zal de Coop begin maart 2020 de deuren openen.”

De Coop supermarkt krijgt uiteindelijk 750 vierkante meter aan winkelvloeroppervlakte.

Lees ook:

Deze zaken in Gouda gingen dicht in oktober 2019 en deze zaken krijgen we erbij

Oktober is bijna ten einde en jeetje: wat sloten er veel zaken in Gouda deze maand. Gelukkig openden...
Lunchcafé Juuls Gouda

Goed om te weten: dit lunchcafé gaat een maand dicht wegens verbouwing

Lunchcafé Juuls gaat een maandje dicht vanwege een grootschalige verbouwing. De verwachting is dat z...

Winkelcentrum Goverwelle is compleet getransformeerd én heeft nieuwe winkels

Er is de afgelopen maanden keihard gewerkt, maar nu is de renovatie van Winkelcentrum Goverwelle in ...

adv.