Opinie: dit vinden Gouwenaars van de gele gevel van Casa Chow aan de Markt

Door Kirsten Spooren 11 april 2019

Oh, help: heel Gouda is in rep en roer. Althans, dit lazen we op het AD. Het nieuwe restaurant Casa Chow aan de Markt heeft namelijk zijn gevel geel geverfd en dat is niet bij iedereen in de smaak gevallen. Omdat wij mooi geel niet lelijk vinden, zijn we de straat opgegaan om de mening te vragen aan passerende Gouwenaars. Is het te geel? Of kan het wel?

Nieuw restaurant op de Markt

Casa Chow is de nieuwste aanwinst aan de Markt in Gouda. Het restaurant gaat streetfood serveren in de stijl van de Zuid-Amerikaanse en Aziatische keuken. Als alles via de planning blijft lopen, opent het restaurant 25 april de deuren.

Stadsaanzicht

Op 28 februari heeft de Omgevingsdienst Midden Holland een vergunning verleend voor het vervangen van de voorpui. De welstandscommissie oordeelde positief over de kleurstelling van de pui zoals benoemd in de vergunning. Bij een zonnig restaurant, hoort natuurlijk een zonnig kleurtje. Toch is niet iedereen te spreken over de kleur, zoals je in dit artikel van het AD kunt lezen.

Mooi geel is niet lelijk

Maar is het nou echt zo erg? Zo’n gele kleur? Wij gingen de straat op en vroegen het aan passerende Gouwenaars. In de video hierboven kun je het oordeel zien, evenals een reactie van de eigenaars van het restaurant. En wat blijkt? Eigenlijk valt allemaal best mee 😉

Lees ook…

Casa Chow Gouda (13)

Sneak peek: we krijgen een toffe streetfood bar aan de Markt

De verbouwing van het pand aan de Markt 31 is in volle gang en wij gingen een kijkje nemen. De broer...

adv.