Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Museum Gouda wil samen met Gouwenaars een kunstwerk maken op afstand

Aangeboden door Museum Gouda 27 maart 2020

Hier volgt een oproep tot (groeps)creativiteit! Museum Gouda wil namelijk samen met jou een kunstwerk maken en daarmee letterlijk & figuurlijk een stip op de horizon zetten in deze moeilijke tijd. Doe je mee?

Dat de deuren van de Nederlandse musea door de coronacrisis gesloten zijn, betekent niet dat de sector bij de pakken neer zit. Integendeel: overal ontstaan mooie, veelal online initiatieven. Zo ook bij Museum Gouda.

Marc de Beyer, directeur van Museum Gouda: ‘Natuurlijk doet het pijn dat het museum gesloten is en onze mooie tentoonstellingen en collectie niet te zien zijn voor het publiek. Maar het allerbelangrijkste is de gezondheid van medewerkers, vrijwilligers en van onze bezoekers, wat zeg ik: van iedereen. Om de zinnen te verzetten en toch positief vooruit te kijken, leek het ons mooi om gezamenlijk een kunstwerk te maken in de vorm van ‘stippen op de horizon’.

Stip op de horizon

Wat is de bedoeling? Download het bestand ‘stip op de horizon’ en geef er je eigen creatieve invulling aan. Bijvoorbeeld door het te printen en er een tekening of schilderij van te maken of bewerk het bestand op de computer. Blijf binnen het kader. Is het af? Mail het bestand of een foto (met alleen het kunstwerk) naar [email protected]. Vergeet niet je naam te vermelden.

Tekst gaat verder onder de video.

 

Daarnaast kun je jouw stip op de horizon natuurlijk ook delen op social media. Vermeld Museum Gouda in het bericht en gebruik de hashtag #stipopdehorizon.

Wil je meer informatie over hoe je mee kunt doen? Kijk dan hier >>>

Museum Gouda deelt alle creaties op hun Instagramaccount @stipopdehorizon. En als deze nare tijd straks achter ons ligt, maken ze van alle stippen op de horizon één groot kunstwerk, dat iedereen in het echt kan komen bewonderen in Museum Gouda.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Museum Gouda. Meer over Museum Gouda ontdekken?

Museum Gouda musea

Gesloten11:00 - 17:00

Achter de Kerk 14, Gouda

Bekijk meer:musea

adv.