Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Filmpje! We volgden een lesje Aerial Yoga bij Petra en waren er letterlijk ondersteboven van

Door Kirsten Spooren 4 juni 2019

Als redacteur schrijven wij de hele dag artikelen. Hartstikke leuk, maar soms willen we ook weten hoe het is om een andere baan te hebben. Voor deze rubriek kijken wij geregeld een uurtje mee met ondernemers uit Gouda. Petra Wiezer geeft les in Aerial yoga: een vorm van yoga waarbij je yoga-oefeningen in een doek doet. Ze nodigde ons uit om een lesje mee te doen en zo zag dat eruit.

Petra van Move Together Aerial Yoga Gouda geeft elke woensdag, donderdag, vrijdag en zondag les. “Zelf beoefen ik Aerial Yoga al enige tijd in Rotterdam, omdat het in Gouda en omgeving niet gegeven werd. Ik was vanaf het eerste moment enthousiast over deze nog vrij onbekende vorm van yoga. Het doek geeft extra uitdaging bij het uitvoeren van bepaalde yogahoudingen. De omgekeerde houdingen, het vliegen en schommelen zorgen voor een vrij gevoel. En na de les ervaar je een ultiem gevoel van ontspanning.”

Tijdens de les geeft Petra goede aanwijzingen en doet ze de oefeningen eerst voor. De vrouwen die de les al een tijdje volgen, liggen direct ontspannen in de hangmat. Wij komen er maar moeilijk in en al stuntelend nemen we plaats in kleermakerszit in de doek.

Tekst gaat verder onder de foto.

aerial yoga
© indebuurt Gouda

Namasté ondersteboven

“Hoe meer je durft, hoe uitdagender het wordt, maar altijd binnen je eigen grenzen en mogelijkheden”, vertelt Petra terwijl we ondersteboven hangen. Aerial yoga komt uit Amerika en heeft een link met luchtacrobatiek. Toch is het niet heel moeilijk, dankzij de goede begeleiding die Petra geeft. Het ziet er in ieder geval moeilijker uit dan het is. Hoe meer oefeningen we doen, hoe soepeler het gaat.

Ontspannen met lavendelolie

Na een paar intensieve houdingen, is het tijd voor ontspanning. Nu mag je de hangmat gebruiken waarvoor een hangmat bedoeld is: om in te liggen. Zachtjes worden we heen en weer geschommeld en krijgen we een leuke verrassing: een massage. Petra komt langs met lavendelolie en geeft één voor één iedereen een massage. Na een kwartiertje mogen we weer ontwaken en totaal ontspannen beginnen we aan onze werkdag.

Bekijk ook:

We gingen kijken bij Radio Gouwestad


Meer over Move Together Aerial Yoga Gouda ontdekken?

Move Together Aerial Yoga Gouda

Leeghwaterstraat 1507, Reeuwijk

Meer over

Sport Video

adv.