Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit móét elke Gouwenaar een keer gedaan hebben: suppen door de grachten

Door Kirsten Spooren 25 juni 2019

Sommige dingen moet je als Gouwenaar gewoon gedaan hebben. Zoals een bezoekje brengen aan de Goudse Kaasmarkt of het beklimmen van de Sint Janstoren. Suppen door de Goudse grachten mag ook zeker niet ontbreken op je lijstje en wij laten je zien waarom.

Met open mond kijken we om ons heen. Gouda is een prachtige stad, maar pas vanaf het water zien we hoe mooi Gouda in werkelijkheid is. We moeten onszelf af en toe dwingen om op te letten, in plaats van om ons heen te kijken. Voor je het weet bots je namelijk tegen de kant of val je in het water. Al suppend door de Goudse grachten ontdekken we hoe fijn dit is om te doen.

Jaba SUP

Janneke Smits – van Leeuwen is de eigenaresse van Jaba SUP en nam ons mee door de Goudse grachten. Ze moet lachen om onze verbaasde kreten wanneer we roepen dat Gouda echt prachtig is vanaf het water. “Ja, het verveelt nooit”, zegt ze.

Jaba SUP werd in 2013 opgericht door Janneke, omdat er in Gouda/Reeuwijk nog niets was op het gebied van Stand Up Paddling. Tegenwoordig zie je Janneke vaak door de Goudse grachten peddelen. Soms met een groepje mensen, maar ook vaak alleen om de grachten schoon te maken. Op haar board zorgt Janneke er namelijk voor dat de grachten schoon blijven. Ook tijdens ons tochtje stopt ze af en toe om iets op te vissen. “Dat moet een heftig feestje zijn geweest”, zegt ze terwijl ze een paar lege wijnflessen uit het water haalt.

Tekst gaat verder onder de foto.

suppen gouda
© Jaba SUP

Route

Janneke neemt ons mee dwars door Gouda. We beginnen bij De Kleischuur en vervolgen onze weg richting de Gouwe. Hier peddelen we langs de Visbanken naar de Donkere Sluis en de Haven. Bij de Haven draaien we ons om via een mysterieuze doorgang uit te komen bij de smalle wateren van Achter de Kerk. Daarna peddelen we door naar de Lange Tiendeweg voor een stop bij David’s Gelato. Vervolgens peddelen we dezelfde route weer terug.

Wil jij dit ook een keer doen (wat we echt kunnen aanraden)? De Gouda SUP tour is te boeken vanaf 6 personen voor € 29,50 p.p. Hierbij zit een ontvangst met koffie/thee en huisgemaakte taart, begeleiding, board/peddel/zwemvest en foto’s (digitaal).


Meer over Jaba SUP ontdekken?

Jaba SUP sportscholen

, Gouda

Bekijk meer:sportscholen

Lees ook…

paasontbijt 2019 Gouda

Goudse bucketlist: wij gingen naar het paasontbijt met duizend andere Gouwenaars

Eten, dat doen wij het liefst. En hoe leuk is het om dit samen met meer dan duizend andere Gouwenaar...
goudse kaasmarkt

Goudse bucketlist: we gingen naar de Goudse Kaasmarkt en dansten met de kaasboeren

Sommige dingen moet je als Gouwenaar echt een keer gedaan hebben. Het beklimmen van toren van de Sin...

Meer over

Sport Video

adv.