Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sjoerd is verslaafd aan hardlopen: ‘Heerlijk om te zwoegen in de regen’

Aangeboden door NN Running Day 15 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Gouda? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Sjoerd Hoornweg deed ook mee: “Tijdens de start klonk Lee Towers door mijn oortjes.”

Sjoerd deed mee aan de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam. “Ik zou 25 oktober de hele marathon lopen, maar heb mijn schema omgegooid voor de Halve Marathon van Gouda nadat die in Rotterdam werd afgelast”, vertelt Sjoerd.

Met bakken uit de lucht

Sjoerd startte de marathon bij de spoortunnel van Goverwelle. “Ik ben vervolgens de Twaalfmorgen ingeslagen langs de Reeuwijkse plassen en de Oukoopsedijk ingeslagen. Langs Hoeve Stein werd ik nog spontaan aangemoedigd door bezoekers van de boerderij.”
Tekst gaat verder onder de foto.
Sjoerd tijdens de start en finish ©Sjoerd Hoornweg

Sjoerd vervolgde zijn weg langs het spoor over de Negen Viertel, aan het einde van de Opweg nam hij niet de trap, maar het heuveltje omhoog de Steinsedijk op langs de Hollandsche IJssel, richting Haastrecht. “Ik zat toen ongeveer op het 6 kilometer punt. Op dat moment kwam de regen met bakken uit de lucht, iets wat ik heerlijk vind tijdens het hardlopen.” Sjoerd liep de overige 4,5 kilometer over de Steinsedijk, waar hij finishte op de Goejanverwelledijk bij de Rugby Club Gouda.

Aanmoedigingen

Elke kilometer kreeg Sjoerd door zijn oortjes de tussentijd te horen. “Daarnaast kwamen er ook weetjes over Rotterdam en een aanmoediging van burgemeester Aboutaleb. Ook kwamen er een aantal aanmoedigingen en interviews van Radio Rijnmond verslaggevers met omstanders en lopers voorbij. Het was leuk om digitaal aanmoedigen te krijgen, een raceverslag en een digitale medaille. Het is natuurlijk heel anders dan wanneer je tussen duizenden andere lopers en omringt door echte toeschouwers de wedstrijd loopt, maar we weten allemaal dat het daar nu niet de tijd voor is. Hoe jammer ik dat ook vind.”

“Hardlopen heeft me conditie, fitheid en plezier gebracht. Ik kan genieten van de natuur in welk weertypen dan ook. Heerlijk zo in de natuur met regen of kou. Ik vind het ook een kick als ik een andere loper zie en deze dan begroet als een soort aanmoediging omdat je beide aan het zwoegen bent.”

Tweede editie

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:
• NN Marathon Rotterdam
• Marathon Eindhoven powered by ASML
• Singelloop Utrecht
• Almere City Run
• Maastrichts Mooiste
• Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.