Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Klup heeft een nieuwe tuin: ‘De hele buurt is welkom’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 12 november 2020

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in lokale clubs en verenigingen. Dat doen ze niet voor niks: dit zijn dé plekken waar je als buurt samenkomt. De Klup uit Gouda deed ook mee en ontving een bijdrage voor het veiliger maken en opknappen van de tuin. Ook werden er speeltoestellen geplaatst.

De Klup biedt activiteiten, opvang en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Aan de Bloemendaalseweg worden verschillende activiteiten georganiseerd en is er plek voor dagbesteding en naschoolse opvang. “De tuin is een plek waar mensen kunnen genieten en kinderen kunnen spelen”, vertelt vrijwilliger Jolanda de Ruiter. “Ook is het een fijne plek voor buurtbewoners. Zo komen er regelmatig mensen van de Prinsessenflat een potje koersbal spelen. Ook organiseren we spelletjesmiddagen of koffie inloopmomenten.”

Hulp van Rabo ClubSupport

De bijdrage van Rabo ClubSupport heeft de club vooral gebruikt voor het veiliger en mooier maken van de tuin. “We hebben plantenbakken neergezet, op- en afstapjes aangepast en er zijn speeltoestellen geplaatst. Ook zijn we nog aan het kijken of we het prieeltje op kunnen knappen, dan zou de tuin écht helemaal af zijn.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Speeltoestel De Klup ©indebuurt Gouda

Niet alleen De Klup kreeg een bijdrage

Clubs en verenigingen zijn waardevol voor ons land, vindt Rabobank. Rabo ClubSupport ondersteunt de bank op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Hierdoor kunnen clubs en verenigingen als De Klup iets betekenen voor de buurt. Bijvoorbeeld door een tuin op te knappen waar de buurt gebruik van kan maken, maar ook door het clubhuis te verduurzamen, gezond voedsel aan te bieden in de kantine of trainingsprogramma’s voor gehandicapten op te zetten. De Klup is niet de enige geluksvogel die een bijdrage kreeg in Gouda. Er zijn veel meer clubs en verenigingen die een bijdrage ontvangen. Ben je benieuwd welke dit zijn? Kijk dan op rabobank.nl/clubsupport.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.