John is personal trainer: ‘In 20 minuten per week train je intensief en met resultaat’

Aangeboden door Fit20 Gouda 27 december 2018

Januari staat voor de deur en dat betekent dat veel mensen weer beginnen met hun goede voornemens. Hoog op dat lijstje staat vaak meer sporten en/of afvallen. Wij gingen langs bij fit20, een nieuwe formule in Gouda aan het Zuidelijk Halfrond en vroegen personal trainer John Ouwendijk het hemd van het lijf.

Je staat op het punt om je in te schrijven bij een van de vele sport en- of fitnessscholen. Je wilt dat topfitte, krachtige en gezonde lichaam. Alleen hoe pak je dat goed aan? En misschien nog wel belangrijker, op welke manier hou je het vol? Wij vroegen het aan John, franchisenemer van de vestiging in Gouda.

fit20
Foto: indebuurt Gouda

“Al decennia lang is de standaard binnen de fitness om minimaal drie keer per week te trainen. Dat is een heel mooi streven, maar het werkt alleen niet. Ja, voor een select clubje fitgirls en boys. Maar het is nu de hoogste tijd is om deze verouderde denkbeelden over krachttraining vaarwel te zeggen. Als je traint zonder begeleiding en in je comfortzone blijft zul je merken dat je weinig tot niets bereikt. Op korte termijn voel je je misschien beter, maar op lange termijn zal je veel sneller blessures krijgen. Want ja, eigenlijk doe je maar wat.”

HIT

High Intensity Training, oftewel HIT, is een trainingsvorm die steeds bekender wordt. Het is een korte en intensieve training. “HIT levert hetzelfde resultaat op als drie keer per week één uur zwoegen in de sportschool. Maar dan in veel minder tijd”, zegt John.

‘Verstoppen is niet mogelijk’

“Het is wel belangrijk dat je dit doet onder begeleiding van een personal trainer. Die stimuleert, motiveert en geeft je de kracht om nét even iets verder te gaan. Verstoppen is niet mogelijk en je hebt minder kans op blessures.”

fit20
Foto: indebuurt Gouda

Krachttraining

Krachttraining versterkt niet alleen je spieren, het verkleind de kans op diabetes, is het goed voor je bloeddruk en zo kunnen we nog wel even doorgaan. “Fit20 is een unieke methode die zich richt op de verbetering van je spierkracht. Je traint bij fit20 maar 20 minuten per week. Kort, maar wel heel krachtig. De training is wel intensiever dan je gewend bent. Fit20 zorgt ervoor dat je spieren eens per week optimale trainingsprikkel krijgen en zo sterker worden. Daar is voldoende weerstand voor nodig en iemand die je begeleidt en let op je houding en techniek.”

“Een vaste afspraak werkt daarbij als een positieve stok achter de deur. Je transpireert nauwelijks, dus omkleden is niet nodig. Je doet geen cardio en je hebt snel en frequent ongelooflijk goed resultaat.”

Fit20 Gouda sportcentra

Vandaag gesloten

Zuidelijk Halfrond 1, Gouda

Bekijk meer:sportcentra

Lees ook:

John Ouwendijk: ‘Ik wilde nooit ondernemer worden, maar heb nu een sportschool’

John komt uit Rotterdam en is een echte sportfreak. "Ik ging echt vier tot vijf keer in de week naar...

adv.