Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

GZC DONK krijgt helpende hand: ‘Het gaat voor ons, maar ook voor ouders een hele verbetering zijn’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 11 september 2020

Clubs en verenigingen in Gouda zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. GZC DONK is één van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank.

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken.

Zo ook GZC DONK. “We geven hier met ruim 50 vrijwilligers zwemles aan kinderen”, vertelt zwemleraar en voorzitter van de afdeling zwemopleidingen Ad van den Bos. Zelf begon hij veertig jaar geleden met het geven van zwemles, nadat een buurman Jan van Velzen hem vroeg het eens te proberen. “Ik ben eigenlijk nooit meer weggegaan en ben inmiddels ook voorzitter van de vereniging.” Dit betekent dat Ad ook verantwoordelijk is voor het contact met ouders en introductiecursussen. “Door de bijdrage van Rabo ClubSupport uit 2019 kunnen we een nieuw leerlingvolgsysteem ontwikkelen.”

In ontwikkeling

“Op dit moment maken we na elke les per bad een schriftelijk verslag. Om je een idee te geven: die lijsten maak ik op de computer, print ik vervolgens uit en worden met de hand ingevuld. Per weekend zijn dat zo’n 25 verslagen die met de hand geschreven worden en daarna ook handmatig in een Excel-document moeten worden verwerkt.” Je kunt je dus voorstellen dat een digitaal leerlingvolgsysteem veel tijd scheelt voor de vrijwilligers en Ad. “Maar het is ook milieuvriendelijker.”

“We zijn nu aan het kijken hoe we het systeem vorm gaan geven, met bijvoorbeeld kleurcodes en smileys. Ook kijken we naar welke details er voor de ouders zichtbaar gemaakt moeten worden. Zo kunnen zij bijvoorbeeld zien dat hun kind het over het algemeen goed doet, maar dat op zijn of haar rug drijven nog wel kan verbeteren”, vertelt Ad.

Afhankelijk van investeringen

“Als vereniging zijn alle financiële hulpmiddelen welkom”, vertelt Ad. “We zijn dan ook heel blij dat we door Rabo ClubSupport dit systeem kunnen ontwikkelen. “Het gaat voor ons, maar ook voor ouders een hele verbetering zijn.”

Er kan nog veel meer

Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport kan GZC DONK een nieuw systeem ontwikkelen én meteen de buurt helpen. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine en het aanbieden van re-integratie cursussenSchrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van Rabo ClubSupport voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.