Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 11 x (oud-)voetballers komen oorspronkelijk uit Gouda

Door Kirsten Spooren 7 juli 2020

Dat wij in Gouda best goed kunnen voetballen, is voor ons niets nieuws. Niet gek, met een breed aanbod aan Goudse voetbalclubs. Maar wist je dat sommige voetballers het wel heel ver ‘geschopt’ hebben? Nee, hè? Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met (oud-)voetballers die uit Gouda komen.

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Michel Breuer

voetballers uit gouda
Sparta Rotterdam speler Michel Breuer (l) in duel met Ajax speler Nemanja Gudelj (r) | ANP

De in Gouda geboren Michel debuteerde als profvoetballer bij Excelsior in het seizoen van 1998/1999. In 2014 verruilde hij N.E.C. voor Sparta, maar na vier jaar heeft hij besloten te stoppen met spelen. In juli 2018 is hij gaan werken als jeugdtrainer. Mocht zijn achternaam je bekend voorkomen: hij is ook de zoon van de oud-profvoetballer Martin Breuer.

Dick van Dijk

voetballers uit gouda
Dick van Dijk (twente) en Vasovic 3-11-1968 | ANP

Een echte voetbalfan weet natuurlijk meteen wie Dick van Dijk was. Maar wist je dat hij in Gouda is opgegroeid? Hij voetbalde in zijn jeugd bij de plaatselijke voetbalvereniging ONA. Op zijn vijftiende maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van ONA. Van Dijk werd topscorer bij SVV en promoveerde in 1966 met zijn club naar de Eerste divisie. Hij werd uitgenodigd voor het Nederlands jeugdelftal en het Nederlands militair elftal. Later voetbalde hij onder andere voor de voetbalclubs FC Twente en Ajax.

Ed de Goeij

voetballers uit gouda
Waalwijk fotopersdag. Ed de Goeij zit in de voorste rij links. | ANP

Ed de Goeij begon met voetballen bij de Goudse amateurclub Olympia. Zijn profcarrière begon bij Sparta Rotterdam en na zes seizoenen vertrok hij naar Feyenoord. In 1993 werd hij met zijn teamgenoten landskampioen in de Eredivisie. Verder heeft hij nog gespeeld bij onder andere Chelsea en Stoke City. Ed woont tegenwoordig in Bergschenhoek. Sinds 2015 is de Goeij keeperstrainer bij de jeugd van ADO Den Haag.

Joop Korevaar

Joop Korevaar (links) tijdens Feyenoord-FC Den Haag in april 1972 | Nationaal Archief, CC BY-SA 3.0

En nog eentje uit Gouda. Joop Korevaar is geboren in Gouda en heeft zijn hele carrière voor FC Den Haag gespeeld als verdediger. In de jaren zeventig won hij met zijn team de KNVB beker. Na de degradatie naar de eerste divisie nam Joop afscheid van het voetballen. Na zijn voetbalcarrière is hij in dienst gegaan bij het Korps Landelijke Politie Diensten en tegenwoordig woont hij nog steeds in Gouda.

Mark Noorlander

voetballers uit gouda
Sparta – PSV. Wilfried Bouma (links PSV) wordt getackeld door Mark Noorlander | ANP Foto – Robert Vos

Mark speelde als verdediger bij Sparta Rotterdam en ADO Den Haag. Ook heeft hij gespeeld voor de amateurclubs Katwijk, Kozakken Boys en ARC. In 1994 maakte hij zijn debuut bij Sparta in een competitiewedstrijd Sparta – FC Volendam.

Gertjan Rothman

voetballers uit gouda
Elftalfoto van Excelsior, seizoen 2006-2007, eredivisie. Onderste rij van links naar rechts: Jorg van Nieuwenhuizen, Rene van Dieren en GertJan Rothman | ANP 

Gertjan speelde jaren voor Excelsior en maakte zijn debuut op 19 september 2003 in de wedstrijd Excelsior – MVV, waar ze met 2-0 van wonnen. In het seizoen 2006/2007 speelde hij voor het eerst in de Eredivisie. Nu speelt Gertjan voor vv Capelle.

Harry van der Laan

voetballers uit gouda
Harry van der Laan | ANP

Ook Harry van der Laan komt uit Gouda en begon zijn loopbaan bij ONA en Olympia. In 1988 werd hij speler bij ADO Den Haag, waar hij zich ontpopte als goaltjesdief. Na twee succesvolle seizoenen vertrok hij naar Feyenoord, maar keerde een jaar later weer terug naar ADO. In 2012/2013 werd hij spitstrainer bij FC Den Bosch en zat hij geregeld als analist bij Fox Sports Eredivisie.

Abdallah Aberkane

voetballer gouda
© ANP

Abdallah Aberkane is geboren in Gouda en speelde in zijn jeugd bij Ajax. Deze jonge profvoetballer speelt sinds 2019 op amateurbasis bij Sparta Rotterdam, maar hij debuteerde al snel voor het eerste team in de Eredivisie. In januari 2020 maakte hij de overstap naar SBV Excelsior.

Donny de Groot

Jan-Arie van der Heijden (L) van Willem ll in duel met Donny de Groot | ANP

Donny de Groot is een voormalig voetballer uit Gouda. Hij begon zijn carrière bij UNIO in Oudewater, waar hij opgroeide. Daarna ging hij al op jonge leeftijd spelen voor FC Utrecht. Donny de Groot heeft in zijn lange voetbalcarrière voor veel verschillende clubs gespeeld, waaronder bij Go Ahead Eagles. In 2015 moest de voetballer een punt achter zijn carrière zetten vanwege aanhoudende blessures.

Levi Schwiebbe

Otman Bakkal van PSV in duel met Levi Schwiebbe van ADO | ANP

Deze Gouwenaar voetbalt nu als middenvelder bij SVV Scheveningen, maar begon zijn voetbalcarrière bij WSE in Waddinxveen. Hij heeft ook een lange tijd bij ADO Den Haag gevoetbald.

Sven van Beek

Sven van Beek Gouda favorieten SV DONK
Foto: SV Donk

En last but not least: Sven van Beek. Hij begon met voetballen bij SV DONK in Gouda en speelde daarna vanaf de D-jeugd voor Feyenoord. In het seizoen 2012/2013 mocht hij meetrainen onder Ronald Koeman met de selectie. In de bekerwedstrijd tegen PSV maakt hij zijn debuut in een officiële wedstrijd. In 2017 werd Feyenoord kampioen, maar Sven kon niet meespelen tijdens deze wedstrijd door een blessure, waarvoor hij onder het mes moest.

Wij vroegen Sven het hemd van het lijf over zijn favoriete plekken in Gouda:

Sven van Beek favorieten Gouda

Leuk volgens Sven van Beek: ‘Hier bracht ik mijn eerste voetbaljaren door’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in de stad leeft, kent vaak de allerleukste plekken. D...

LEES OOK:

freddy-moreira-emilio-sedoc-michel-klink-fotografie-3

Wist jij dit? Deze 6 bekende dj’s komen uit Gouda

Van radio-dj tot deep house producer, Gouda heeft veel dj's. Zonder dat je het misschien wist, verov...
bekende Gouwenaars

Wist jij dat? Deze bekende Nederlanders wonen of komen uit Gouda

In ons land kennen wij veel bekende Nederlanders. Maar wist jij dat velen van hen gewoon uit Gouda k...
Verona van de LEur

Wist je dit? Deze 5 bekende sporters komen uit Gouda

Dat er veel talent in Gouda rondloopt, dat weten we natuurlijk al lang. Wij zetten een aantal bekend...

De Vierdaagse lopen rond Gouda: zo doe je dat

Als wandelfan heb je vast (net als wij) een traantje weggepinkt toen je hoorde dat de Nijmeegse Vier...
Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

adv.