Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buurtsport: weg met die tablet en laptop, ga sporten!

Door Eva van Dantzig 18 september 2017

Weet jouw kind niet precies welke sport hij of zij nou echt heel leuk vindt? Zit hij of zij liever binnen achter de computer? Dan is buurtsport misschien een middel om jouw kinderen in beweging te krijgen. In twee leeftijdscategorieën wordt er buurtsport aangeboden. Wij vertellen je wat het inhoud en waar je het kunt vinden.

Buurtsport tot 12 jaar

Door middel van Buurtsport komen kinderen met diverse sporten in aanraking en is er een actieve koppeling naar de sportverenigingen. Kinderen leren hier op een leuke en sportieve manier met elkaar samen te spelen. Dit gebeurt allemaal onder professionele begeleiding. Deze begeleiders van de buurtsport schenken veel aandacht aan samenspel, gedrag, gelijke kansen voor elk kind en natuurlijk het stimuleren van sport en bewegen. Buurtsport is gratis, en ook ouders zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Buurtsport tot 12 jaar Gouda
Foto: SportpuntGouda

Buurtsport 12+

Door middel van Buurtsport 12+ kunnen jongeren elkaar ontmoeten in hun eigen wijk in een veilig en sportief klimaat. Samenwerken, respect, zelfontplooing en positief bijdragen aan de maatschappij zijn de belangrijkste aandachtspunten van deze sportmomenten. Dit gebeurt onder professionele begeleiding van sportbuurtwerkers (SPORT•GOUDA) en jongerenwerkers (Stichting JONG).

Naast sport en ontmoeting, doen ze bij Buurtsport 12+ nog meer! Zo helpen ze jongeren met het vinden van een stageplaats en stimuleren zij ze om positief bij te dragen aan de maatschappij, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk.

Buurtsport 12+ jaar Gouda
Foto: SportpuntGouda

Voor meer informatie klik hier

Meer over

Doen Sport

adv.